Energiansäästö – sinä ja ympäristö voittajina

Bravidan työntekijät näkevät usein asennuksia, jotka kuluttavat tarpeettoman paljon energiaa. Energian käytön optimoinnilla voidaan yksinkertaisilla toimenpiteillä säästää paljon energiaa.

Bravidan toimenkuvaan kuuluvat kiinteistön tärkeimpien järjestelmien asennukset: sähköistys, lämmitys, vesi ja viemäröinti, ilmanvaihto, jäähdytys, turvallisuus, automaatio sekä spriklerisammutus. Näemme usein laitteistoja, jotka on säädetty väärin, jotka tarvitsevat puhdistusta tai jotka yksinkertaisesti ovat liian vanhoja ja kuluttavat siksi tarpeettoman paljon energiaa. Energian käytön optimoinnilla voi melko yksinkertaisten keinojen avulla hallita kiinteistön energiankulutusta ja samalla pidentää laitteistojen käyttöikää.

Tila- ja energiadiagnoosi

Bravida tekee tila- ja energiadiagnoosin kiinteistön kaikille teknisille järjestelmille. Käymme läpi muun muassa valaistus- ja lämmityslaitteet sekä ilmanvaihto- ja jäähdytysjärjestelmät.

Laadimme sen jälkeen diagnoosiraportin, jossa kerrotaan teknisten järjestelmien tilasta: odotettu käyttöikä, kunto ja mahdollisuus energiansäästöön. Diagnoosin perusteella laaditaan kunnossapito- ja energiasuunnitelma, jossa kerromme toimenpiteistä, jotka meidän näkemyksemme mukaan on tehtävä heti, vuoden kuluttua tai viiden vuoden kuluttua.

Energian käytön optimointi

Kun asiakas on ottanut kantaa tila- ja energiadiagnoosin suosituksiin, Bravida auttaa toteuttamaan välttämättömät toimenpiteet.

Helpot säädöt teemme yleensä heti: lämpötilan säätö, käyttöaikojen tarkistus tai pysähtyneen pumpun aktivointi. Muut toimenpiteet edellyttävät hieman isompaa investointia. Kyse voi olla esimerkiksi vanhentuneen ilmanvaihto- tai lämmitysjärjestelmän uusimisesta, ison puhdistuksen tekemisestä laitteistolle tai ohjaus- ja valvontajärjestelmän asentamisesta.

Pitkäaikainen energiasuunnitelma

Monet asiakkaat päätyvät tekemään energia- ja kunnossapitosuunnitelman yhdessä Bravidan kanssa. Se on pitkäaikainen suunnitelma, johon sisältyvät laitteistojen välttämättömät vaihdot ja muut energiaa säästävät toimet.

Tärkeä osa suunnitelmaa ovat säännölliset tarkastukset, ennaltaehkäisevä kunnossapito ja ajoissa suoritetut toimenpiteet. Bravidan kanssa tehty käyttö- tai huoltosopimus mahdollistaa suuren energiansäästön ajan myötä.

Energia-asioissa Bravida huolehtii seuraavista:

  • tila- ja energiadiagnoosi
  • energian optimointi
  • ilmanvaihtotarkastus
  • säännölliset energiatilastot ja -seuranta
  • isojen yritysten energiakartoitukset
  • ulkoistamiset

Yhteystiedot

Kuinka voimme palvella? Soita paikalliseen Bravidan toimistoon, niin kerromme lisää. Mikään tehtävä ei ole meille liian iso tai pieni.