Bravida Finlandin uudet tilaukset kasvusuunnassa

Uutiset

Talotekniikan yhtiö Bravidan kolmas vuosineljännes toi uusia tilauksia 31 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa noin kuuden miljoonan euron kasvua edellisen vuoden vastaavasta ajasta. Tilauskanta oli 77 miljoonaa euroa. Syksyn aikana Bravida Finland teki kaksi yrityskauppaa, jotka tuovat noin 21 miljoonan euron vuotuisen liikevaihdon, mikä ei näy vielä luvuissa.

 

Bravida Finlandin liikevaihto heinä-syyskuussa oli 33,5 miljoonaa euroa ja liikevoitto pysyi viime vuoden tasossa 3,8 prosentissa.

 

”On ilahduttavaa, että uudet tilaukset kasvoivat. Markkinat ovat silti normalisoitumassa meillä hiukan hitaammin kuin muualla Pohjolassa”, kertoo Bravida Finlandin toimitusjohtaja Marko Holopainen.

 

Korjausrakentamisen kasvun odotetaan jatkuvan ja talotekniikan osuus siinä on uudisrakentamista suurempi, mutta materiaalien hinnat ja saatavuus voivat aiheuttaa paineita.

 

”Hinnannousut ovat poikkeuksellisen suuret, joten meidän on edelleen tehostettava omaa toimintaamme ja riskienhallintaamme. Henkilökuntamme on toiminut erinomaisen ammattitaitoisesti muuttuvissa olosuhteissa. Uskon, että alalla kokonaisuutena tarvitaan jatkuvasti lisää osaavia ja ahkeria ihmisiä”, Holopainen kuvaa markkinoiden tilannetta.

 

Rakennusautomaation tarve kasvaa tulevaisuudessa

 

Bravida Finland osti syyskuussa Assemblinin Helsingin rakennusautomaation projektiyksikön ja projekteihin liittyvän takuuajan huollon resurssit sekä Hyvinkään ja Tampereen rakennusautomaation projekti-, huolto- ja kunnossapitopitoyksiköt. Lokakuussa Bravida sopi ilmanvaihtourakointiyritys Sarjametalli Talotekniikka Oy:n ostamisesta. Ostettavilla yrityksillä on yhteensä noin 85 työntekijää ja vuotuista liikevaihtoa noin 21 miljoonaa euroa.

 

”Automaatio on keskeinen osa tulevaisuuden älykkäitä rakennuksia. Tehty rakennusautomaatioliiketoimintakauppa vahvistaa automaatio-osaamistamme koko konsernissa. Sisäilmaan ja energiahuoltoon liittyvät automaatiopalvelut tukevat strategiaamme edetä kohti vähähiilisiä ratkaisuja”, toimitusjohtaja Holopainen kertoo.

 

Bravida-konsernin liikevaihto oli heinä-syyskuussa 486 miljoonaa euroa ja liikevoitto 6,1 prosenttia. Uusien tilausten määrä kasvoi 30 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

 

Lue konsernin kvartaaliraportti täältä https://www.bravida.fi/investors/

 

Lisätietoja:

Marko Holopainen

toimitusjohtaja, Bravida Finland Oy

p. 0400 458 158

marko.holopainen@bravida.fi