Energiatehokkuus – sinä ja ympäristö voittajina

Energiankulutuksen merkitys kiinteistöissä kasvaa jatkuvasti. Energian säästön lisäksi se on tärkeä toimi ilmastonmuutoksen ehkäisyssä. Useista rakennuksista löytyy energiasyöppöjä ilman, että sen käyttäjät edes tietävät niistä. Voimme saada pienilläkin toimenpiteillä aikaan suuria vaikutuksia.

Toteutamme energiahankkeet aina asiakkaan tarpeen mukaan avaimet käteen periaatteella, joka sisältää koko toimituksen aina suunnittelusta projektin luovutukseen. Hankkeeseen sisältyy myös asiantuntijoidemme tekemä etähallinta-palvelu, jolla varmistamme, että asiakkaan energiainvestoinnit tuottavat kartoitusvaiheessa luvatut säästöt. 

Energiatehokkuussuunnitelmalla varmistetaan paras lopputulos

 

Energiatehokkuussuunnitelma on pitkäaikainen ja siihen sisältyvät myös järjestelmien nykyaikaistamiset muiden energiaa säästävien toimien lisäksi. On kuitenkin olemassa myös nopeasti tehtäviä toimenpiteitä, jotka toteutamme usein heti. 

Nopeasti suoritettavia toimenpiteitä ovat esimerkiksi lämpötilan säätö, käyttöaikojen tarkistus tai viallisten laitteiden kunnostus. Pidemmän aikavälin toimenpiteet liittyvät usein vanhentuneen ilmanvaihto- tai lämmitysjärjestelmän uusimiseen, lämmitystavan muutokseen, hukkalämmön hyödyntämiseen tai rakennusautomaatiojärjestelmän saneeraamiseen. 

Näin teemme rakennuksista energiatehokkaita

1.

Bravida käy läpi rakennuksen talotekniikan kuten sähkö-, valo-, lämmitys-, jäähdytys-, ilmanvaihto- ja vesijärjestelmät. Laadimme havainnoista raportin, johon kirjaamme energiatehokkuustavoitteiden mukaiset toimenpiteet.

2.

Tämän jälkeen teemme rakennuksen energiakulutustiedoista kulutusprofiilin, jotta näemme missä kunnossa rakennuksen energiatase on.

3.

Kun olemme valinneet kanssasi parhaat energiansäästötoimet, suoritamme ne sovittuina ajankohtina.

4.

Talotekniikkaprosessien energiatehokas käyttö ja olosuhteiden hallinta suoritetaan etäyhteyttä hyödyntäen. Asiantuntijamme ohjaavat kiinteistön teknisiä järjestelmiä mahdollisimman energiatehokkaalla tavalla.

Miksi energiatehokkuus kannattaa?  

Energiatehokkuustoimilla voit saavuttaa kiinteistössäsi sekä energia- että ylläpitokustannuksiin säästöjä. Sen vuoksi energiansäästötoimet ovat hyödyksi sekä ympäristöllemme että taloudellisesti. Saat lisäksi energiatehokkuuden avulla tärkeää dataa kiinteistön tilanteesta sekä energiankulutuksesta ja miten hukkaan menevää energiaa voidaan saada käyttöön kiinteistön muihin osiin. Esimerkiksi lämmön talteenotossa aiemmin hukkaan mennyt energia voidaan käyttää kiinteistön muihin tarpeisiin. 

 

Bravida tarjoaa useita energiatehokkuuspalveluita

  • energiakartoituksen
  • energian käytön optimoinnin
  • energiatehokkuusinvestoinnit
  • säännölliset energiaraportit ja seurantapalvelut
  • etäkäyttöpalvelut

Yhteystiedot

Kuinka voimme palvella? Soita paikalliseen Bravidan toimistoon, niin kerromme lisää. Mikään tehtävä ei ole meille liian iso tai pieni.