Bravida toteuttaa Sastamalan Prisman koko talotekniikan – S-ryhmä etenee kohti hiilinegatiivisuutta vuonna 2025

Talotekniikan palveluyritys Bravida suunnittelee ja asentaa Sastamalan keskustaajamaan rakennettavan uuden Prisman koko talotekniikan palveluna. Rakennuttajana toimiva Pirkanmaan Osuuskauppa on valinnut hankkeen pääurakoitsijaksi YIT:n. Kyseessä on hankekehityskohde, joka rakennetaan S-ryhmän Pirkanmaan Osuuskaupalle avaimet käteen
-palveluna.

Uutiset

Sastamalan Prisman on määrä valmistua toukokuussa 2022. Rakennus on pinta-alaltaan 8 106 kerrosalaneliömetriä, ja sen tilavuus on 59 090 m³. Bravidan ja YIT:n välinen sopimus sisältää rakennuksen talotekniikkaratkaisujen, eli sähkön, LVI:n, jäähdytyksen, sprinklerien ja taloautomaation suunnittelun sekä toteutuksen.

”Tarjoamme asiakkaillemme uuden Prisman myötä erittäin laajan päivittäistavaravalikoiman ja sen rinnalle arjen asiointia helpottamaan monipuolisen käyttötavarapuolen sekä huoltoasemapalvelut. Uuden Vammalantien jatkeen ansiosta kaupan saavutettavuus on erinomainen molempien sisäänajoväylien suunnasta”, sanoo Pirkanmaan Osuuskaupan liikepaikkojen kehittämispäällikkö Raino Pesu.

”KVR-urakkasopimus on allekirjoitettu, ja Sastamalan Prisman hanke käynnistyi huhtikuussa 2021”, sanoo YIT:n hankehityspäällikkö Janne Salonen.

Energiatehokasta talotekniikkaa

Rakennuksen lämmitys ja jäähdytys toteutetaan energiatehokkaasti maalämmöllä. Kaupan energiatehokkuutta parantaa myös lauhdelämmön talteenotto.

”S-ryhmän tavoitteena on olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Kiinnitämme kaikessa rakentamisessa huomiota energiatehokkuuteen, ja suunnittelemme kohteemme sitä silmällä pitäen”, korostaa Pesu. ”Haluamme myös valmiuden rakennuttaa kaupan katolle energiatehokkuutta edelleen parantavat aurinkopaneelit. Bravida tekee sähköliitokset valmiiksi.”

”Varmistamme, että talotekniikan suunnitelmat ja asennustyöt sujuvat rakennuttajan ja pääurakoitsijan määrittämässä aikataulussa”, kertoo Bravidan yksikön johtaja Mikko Oksanen. ”Rakentaminen vaatii aikataulun lisäksi erityistä tarkkuutta myös siksi, että tontilta poistetaan vanhaa tekniikkaa.” 

Bravida on tuonut Sastamalan Prisman rakennushankkeeseen taloteknistä erikoisosaamista jo varsinaisesta hankesuunnitteluvaiheesta lähtien.

”Liiketoiminnan toiveemme on huomioitu talotekniikan suunnittelussa hyvin, sillä Bravidan ammattilaiset ovat olleet mukana alusta saakka”, sanoo Pesu. ” ”Bravida on meille tuttu talotekniikan toimittaja jo aiemmistakin projekteista.”  

”Projektissa korostuvat avoimuus ja keskinäinen luottamus hankkeen avaintoimijoiden kesken”, sanoo Oksanen. ”Suunnitteluvaiheen lisäksi varsinainen urakointivaihe työllistää 15–20 ammattilaistamme.”  

Lisätietoja:
Mikko Oksanen, yksikön johtaja, Bravida, puh. +358 50 516 7002, mikko.oksanen@bravida.fi

Kuva: Arkkitehtitoimisto AR-Vastamäki