Pietarsaarelainen Fresh Servant luottaa paikalliseen – Bravida huolehtii salaattitehtaan LVIS-talotekniikasta, huollosta ja ylläpidosta

Voimakkaasti kasvavassa salaattitehtaassa tarvitaan luotettavaa talotekniikkaa. Ketterä palvelu ja monipuoliset talotekniikkaratkaisut paikalliselta yksiköltä ovat osoittautuneet elintarvikealan yritykselle erittäin tärkeäksi.

Uutiset

Salaattiannoksia ja valmiiksi pakattuja hedelmiä ja vihanneksia ympäri Suomen toimittavan Fresh Servantin liiketoiminta on kasvanut voimakkaasti kymmenen viime vuoden aikana. Pietarsaarelaisella perheyhtiöllä on käynnissä sen historian suurin investointihanke, salaattitehtaan tuotantokapasiteetin kaksinkertaistaminen kesään 2022 mennessä.

 

Puoli miljoonaa salaattiannosta viikossa

Fresh Servant valmistaa viikoittain noin puoli miljoonaa salaattiannosta. Yritys tarjoaa yli 200 erilaista salaattiratkaisua vähittäiskaupoille ja laajemman valikoiman hotelli-, ravintola- ja catering-alalle (HoReCa). Yrityksen tuotevalikoima sisältää myös salaattipusseja, aamupaloja, välipaloja ja jälkiruokia. Fresh Servantin salaattibaarivaunuja on koko maan laajuisesti esimerkiksi vähittäiskaupoissa.

Vuonna 2011 Edsevöhön valmistuneen salaattitehtaan tuotanto pyörii kahdessa vuorossa ja logistiikka kolmessa vuorossa. Tuotantolaitoksen tiloissa lämpötila vaihtelee 2–8 plusasteen välillä, ja ympäristössä on myös pakkasvarastoja. Fresh Servant työllistää noin 400 vakituisen työntekijän lisäksi yli 150 määräaikaista henkilöä.

Kaikki salaatteihin tulevat vihannekset ja hedelmät pestään. Tuotanto asettaa kovia vaatimuksia tehostetulle ilmanvaihdolle, sillä tiloja kuivatetaan jatkuvasti ja erityisellä tarkkuudella jokaisen yöpesun jälkeen.

Bravida hoitaa lämmitykseen, ilmastointiin ja ilmanvaihtoon, putkitöihin sekä sähkölaitteisiin liittyvät asennukset ja huoltotyöt palveluna. Bravidan asiantuntijat varmistavat talotekniikan osalta myös tuotantolaitteiden toimivuuden.

 

Tuotantokapasiteetin kaksinkertaistaminen haastaa talotekniikan

Tuotannon uudistaminen ja tehtaan laajentaminen vaativat lisää taloteknistä kapasiteettia. Salaattitehtaan kapasiteetti kaksinkertaistuu vuonna 2022, ja neliöitä rakennetaan lisää lähes 8 000 KVR-urakkana, jossa pääurakoitsijana on Jake Rakennus. Tehtaassa on runsaasti automatisoituja pakkauskoneita ja laitteita. Automaatio ja robotiikka vaativat sähköä ja paineilmaa jatkuvalla syötöllä.

Fresh Servantin ja Bravidan välinen yhteistyö on jatkunut jo yli kymmenen vuotta. Bravida on ollut mukana Fresh Servantin kasvua tukevissa kehitys- ja muutoshankkeissa talotekniikan osaajana ja tuo osaamista myös energiatehokkaan talotekniikan suunnitteluun ja toteutukseen. Salaattitehtaassa otetaan tehokkaasti lämpö talteen, ja tiloissa olevat lamput on vaihdettu energiatehokkaisiin led-valoihin.

Tuotantolaitoksella toimivat Bravidan henkilöt tuntevat kiinteistön ja asiakkaan avainhenkilöt hyvin. Talotekniikan osaajat saadaan paikalle nopeasti, ja asentajille voidaan lähettää työtilauksia ja toimeksiantoja sähköisesti. Suuremmat tuotannon ja LVIS-tekniikan huoltotoimenpiteet suoritetaan viikonloppuisin. Talotekniikan palvelupyynnöt liittyvät valtaosin Fresh Servantin laajennus- ja muutostöihin.

 

Tiivis kumppanuus tuottaa tulosta

Bravidan ketterä ja hyvä palvelutaso sekä monipuolinen talotekniikkaosaaminen on havaittu toimivaksi Fresh Servantin tuotantoympäristössä. LVIS-laitteiden asennukset ja huoltotyöt hoituvat ripeästi myös yllättävissä tilanteissa.

Tuotannon toimintavarmuus on pysynyt koko ajan hyvällä tasolla, missä Bravidan ammattilaisten merkitys on ollut ratkaisevan tärkeä.

”Saimme nopeasti apua myös silloin, kun sähkökapasiteettimme oli loppumassa kesken. Arvomme ja yrityskulttuurimme kulkevat käsi kädessä. Haluamme onnistua yhdessä. Bravidan asiantuntijat tuntevat tarpeemme, ympäristömme ja henkilöstömme”, sanoo Fresh Servantin logistiikasta ja teknisistä palveluista vastaava johtaja Daniel Asplund.

”Uskon, että voimme saavuttaa vieläkin parempia tuloksia yhä tiiviimmällä kumppanuudella. Haluamme myös proaktiivisia kehitysideoita talotekniikan osalta.”
 

Faktat:

  • LVIS-talotekniikkaratkaisut sekä huolto- ja ylläpitopalvelut
  • Asiakas: Fresh Servant Oy
  • Kohde: salaattitehdas, Pietarsaari; kapasiteetti 500 000 salaattiannosta viikossa
  • Palvelut ja toimenpiteet: lämmitykseen, ilmastointiin ja ilmanvaihtoon, putkitöihin sekä sähkölaitteisiin liittyvä suunnittelu, asennus ja huoltotyöt palveluna
  • Sopimusaika: jatkuva palvelu- ja yhteistyö
     

Fresh Servant Oy

  • Perustettu 1971. Toimi vuoteen 1995 saakka nimellä Snellman Vihannestukku, jolloin Lasse Snellmanin perikunta osti liiketoiminnan ja vaihtoi nimeksi Fresh Servant.
  • Hetki-salaattibrändi lanseerattiin 2010, jolloin liikevaihto oli alle 20 miljoonaa euroa.
  • Liikevaihto 2021 lähes 80 miljoonaa. Tavoitteena ylittää 100 miljoonan euron liikevaihto vuoteen 2024 mennessä.
 

Lisätietoja:

Bravida Finland Oy, Mathias Björkell, yksikön johtaja, Pietarsaari ja Kokkola, p. 050 4684 543
Fresh Servant Oy, Daniel Asplund, logistiikasta ja teknisistä palveluista vastaava johtaja, p. 044 781 2485

 

Kuva: Bj Häggblom Ab