Aalto-yliopiston TUAS-rakennus saa uudet automaatiöjärjestelmät

Uutiset

Projektipäällikkö Ossi Malaska astelee sisään Aalto-yliopiston rakennukseen Maarintiellä. ”Kaikki hankkeet, joissa olen mukana ovat minulle erityisiä, mutta tähän projektiin minulla on kuitenkin erityinen side. Minulla on rakennuksen kanssa pitkä yhteinen historia, sillä opiskelin kyseisellä laitoksella ja valmistuin vuonna 2014 diplomi-insinööriksi”, Malaska kertoo.

Aalto-yliopiston vuonna 2003 valmistuneen TUAS-rakennuksen rakennushankkeessa tapahtuu paljon. Bravida toteuttaa kohteessa automaatiojärjestelmän uusinnan kokonaisuudessaan, IV-puhaltimien uusinnan, IV-koneiden lämmitys- ja jäähdytyspatterien kiertopumppujen sekä säätöventtiilien uusinnan toimilaitteineen, radiaattorien patteriventtiilien ja paluuventtiilien uusinnan sekä jäähdytyspalkkien säätöventtiilien uusinnan toimilaitteineen.

”Katson rakennusta nyt hieman eri kantilta kuin aiemmin ja täällä on ollut mukava työskennellä. Samalla työn parissa on ollut ilo tavata vanhoja tuttuja henkilöitä opiskeluajoilta. Rakennus on pysynyt minulle tuttuna myös opiskeluaikojen jälkeen käytyäni TUAS-talolla muutamassa alumniseminaarissa”, Malaska kertoo työstään rakennuksessa. Hänen mukaansa joidenkin materiaalien kohdalla saatavuushaasteet ovat näkyneet, mutta työt ovat pysyneet aikataulussa. Bravidan on määrä olla valmis kohteessa 1.8.2022 kun toimintakokeet on suoritettu. Kohteen urakka-aika päättyy 26.8.2022.

”Tämän on ensimmäisiä yhteishankkeitamme sen jälkeen, kun rakennusautomaatio on tullut osaksi Bravidaa. Projekti on ollut kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen hanke olla mukana ja se on samalla auttanut tutustumaan muihin Bravidan urakointihaaroihin.” Malaska summaa kokemuksiaan.