Bravida Finland järjesti työmaavierailun insinööriopiskelijoille

Uutiset

Bravida Finlandin toimitusjohtaja Marko Holopainen vieraili Metropoliassa lokakuussa puhumassa talotekniikan tulevaisuudesta. Marraskuussa Bravida jatkoi samoilla teemoilla, kun Tampereen urakointiyksikkö järjesti työmaavierailun yhdessä Granlund Tampere Oy:n talotekniikkaasuunnittelun kanssa. Työmaavierailu pidettiin Tampereen ammattikorkeakoulun LVI- sekä sähköisen talotekniikan tutkinto-ohjelman insinööriopiskelijoille. Mukana oli kolmannen ja neljännen vuosikurssin opiskelijoita. Paikkana toimi Pirkkalan koulukampuksen työmaa, jossa Bravidalla on talotekniikan KVR-urakka. Tilaajana Bravidalla urakassa on YIT Suomi Oy.

Työmaavierailupäivänä 2.11. opiskelijoiden kanssa käytiin tervetuliaispuheen lisäksi läpi työturvallisuuskysymykset, ja päivä sisälsi opintoihin ja työelämään liittyviä tehtäviä. Bravidalle on tärkeää, että se pääsee tapaamaan alan uusia osaajia ja tuoda omalla panoksellaan alaa tutuksi opiskelijoille. Lisäksi yhteistyö Granlundin kanssa päivän järjestämiseksi sujui hyvin. Bravida sekä Granlund kertoivat lisäksi omasta toiminnastaan opiskelijoille. Bravidalle oli tärkeää saada kertoa opiskelijoille esimerkiksi eri talotekniikan insinöörin toimenkuvia ja suuntautumisvaihtoehtoja alalla, jotta opiskelijoille voidaan antaa kuvaa siitä, millaiselta työ opintojen jälkeen voi näyttää.

Opiskelijoiden palaute päivästä oli positiivista. Bravida tiedostaa alan osaajapulan ja haluaa omalla työllään olla vaikuttamassa alan houkuttelevuuteen tulevaisuudessa. Työnantajien aktiivisuus oppilaitoksien kanssa on tärkeässä asemassa alan kehittämisen kannalta ja sen antaa opiskelijoille tärkeää tietoa tulevista työmahdollisuuksista. Alan vetovoima on tärkeä tekijä parhaiden ammattilaisten kehittymiselle.