Bravida Finland oli toteuttamassa Gyllenbergin peruskorjausta

Bravida Finland Oy vastasi LVIS- ja RAU-urakoista, kun Villa Gyllenbergille tehtiin vuosina 2020-2021 peruskorjaus. Peruskorjauksessa tehty työ mahdollisti muun muassa paremman energiatehokkuuden. 

Uutiset

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiön omistama helsinkiläinen koti- ja taidemuseo Villa Gyllenberg on alun perin rakennettu 1938 Signe ja Ane Gyllenbergin kodiksi. Taidemuseolle on tehty laajennus vuonna 1980 ja kun sen kävijämäärät kasvoivat 2010-luvulla, kävi ilmeiseksi, että tilat tulisi remontoida. Vuosina 2020-2021 museolle tehtiin tekninen peruskorjaus sekä laajennus, johon kuuluu uusi sisäänkäynti ja museomyymälä. Bravida vastasi projektin LVIS- ja RAU-urakoista.

Peruskorjauksessa vanha ilmanvaihto- ja lämmönjakelujärjestelmä päivitettiin ja laajennus yhdistettiin uuteen järjestelmään. Näin historiallisen rakennuksen energiatehokkuutta pystyttiin parantamaan merkittävästi. Myös museon äänijärjestelmä, valaistus ja sähköjärjestelmät päivitettiin vastaamaan nykyisiä vaatimuksia. Tekniset päivitykset varmistavat museoitujen arvokkaiden taideteoksien vaatimat kriittiset sisäolosuhteet. Bravida solmi myös service-sopimuksen museon taloteknisten järjestelmien ylläpidosta, jolloin projektista kerätty ja projektin myötä syntynyt hiljainen tieto saadaan siirrettyä saumattomasti jatkuvaan tekniseen ylläpitoon.

Kuusisaaressa sijaitsevassa museossa on esillä sekä säätiön omaa taidekokoelmaa, että lainateoksia sisältäviä erityisnäyttelyitä. Peruskorjauksen ja laajennuksen jälkeen museo avautui yleisölle 2.2.2022 alkaen.