Bravida Finland Oy toteutti Pohjanmaalla sijaitsevan Löfsin energiatehokkuusprojektin

Energiatehokkuus tuo uudenlaisia mahdollisuuksia pintakäsittely-yritykselle säästämisessä ja ympäristöystävällisyydessä. Vuonna 1989 perustetulla Löfs Ab Oy oli edessään uudenlaisia tarpeita, kun se teki päätöksen parantaa jauhemaalaamonsa energiatehokkuutta. Löfs tarjoaa pintakäsittelypalveluita muun muassa metalli- ja koneteollisuudelle ja palvelee asiakkaitaan valtakunnallisesti.

Uutiset Kokkola ja Pietarsaari Energiatehokkuus

Bravida Finland Oy toteutti Pohjanmaalla sijaitsevan Löfsin energiatehokkuusprojektin. Lämmöntalteenoton projekti toteutettiin yrityksen jauhemaalaamoon. Bravidan ammattilaiset varmistivat, että oikeat energiatehokkuustoimet toteutettiin juuri jauhemaalaamolle sopivaksi. Löfsille energiatehokkuus on ajankohtainen aihe, sillä se sitoutuu ympäristövaikutuksiensa selvittämiseen sekä jatkuvaan ympäristöasioiden parantamiseen. ”Meille energia on merkittävä kustannus ja siksi energiankäyttöä on tärkeää tehostaa mahdollisimman paljon. Lisäksi tästä hyötyvät meidän loppuasiakkaamme, koska energiatehokkuus tekee tuotannostamme kustannustehokkaampaa. Yhtenä isona tekijänä meidän on myös yhä tärkeämpi näyttää loppuasiakkaille, että haluamme toiminnallamme olla mukana säästämässä luontoa.” Löfs Oy Ab:n toimitusjohtaja Tommy Löfs kertoo.

Löfs Ab Oy otti Bravidaan yhteyttä maalaamon uuden polttomaalauslinjan rakentamisen yhteydessä, kun se tarvitsi polttomaalauslinjalle uuden lämmöntalteenottojärjestelmän. Jauhemaalauksessa käytetyn polttouunin kaikki lämpöenergia meni aiemmin hukkaan ja Löfs halusi korjata tilanteen, jotta energiaa voitaisiin hyötykäyttää kiinteistön muihin tarpeisiin. Paremman energiatehokkuuden avulla Löfs haluaa luoda ympäristöystävällisyyden lisäksi hyötyä myös asiakkailleen. 

Bravida suoritti Löfsille laskemat energiankulutuksesta ja aloitti ilmanvaihdon, lämmityksen, lämmöntalteenoton sekä vesi- ja paineilmapisteiden muutostyöt. Talteen otettu energia lämmittää tuloilman ja lämmönvaraajan, josta saatua lämpöä voidaan käyttää kohteen muihin tarpeisiin, kuten toimitilojen lämmitykseen silloin, kun tuotanto ei ole käynnissä. Työ kohteessa sujui suunnitellusti ja projektin yhteistyö Löfsin ja Bravidan välillä sujui hyvin. Koska Bravida on työskennellyt Löfsin kanssa myös aiemmin, monet työtavat olivat ennestään tuttuja. ”Valitsimme Bravidan projektiin pitkän yhteistyötaustan lisäksi siksi, että heillä on osaamista kaikista energiatehokkuuden vaatimista osa-alueista.” Löfs Oy Ab:n toimitusjohtaja Tommy Löfs kertoo. Pitkäaikaiset asiakassuhteen mahdollistavat yhteistyön syventämisen.

Löfsin kahdessa jauhemaalauslinjastossa työ on joustavaa ja toimintavarmaa ja Bravidan energiatehokkuustyön lopputuloksena energiantalteenotto lisää maalaamon ympäristöystävällisyyttä ja energiatehokkuutta. Jauhemaalaamon energiansäästötyö oli Löfsille vuonna 2016 ensimmäinen askel kohti energiatehokkaampaa kiinteistöä ja työ energiatehokkuuden parissa jatkuu myös tulevaisuudessa. Ennen energiaprojektia jauhemaalaamon käyttämä energia meni hukkaan, energian talteenoton ansiosta yritys pystyy nyt hyötykäyttämää energiansa tehokkaasti kiinteistön hyväksi.

Projekti: Energiatehokkuus 
Asiakas: Löfs AB Oy
Kohde: Tuotantohallit, Luoto

 

Palvelut ja toimenpiteet:

•    Ilmanvaihtotyöt
•    Lämmöntalteenotto
•    Lämmitys
•    Vesi- ja paineilmapisteet

Sopimusaika: 2016-jatkuu