Bravida Finlandilta vahva loppuvuosi – koko vuoden liiketulos nousi yli 50 prosenttia

Uutiset Osavuosikatsaus

Lehdistötiedote

15. helmikuuta 2022

Talotekniikan yhtiö Bravida teki vuoden 2021 lopussa vahvaa tulosta. Liikevaihto kasvoi loka-joulukuussa 30,2 prosenttia 49,1 miljoonaan euroon edellisvuoden vastaavasta neljänneksestä. Liikevoittoa kertyi puolestaan 4,2 miljoonaa euroa, kasvua 39 prosenttia ja voittomarginaali 8,6 prosenttia.

Koko vuoden 2021 osalta Bravida Finland kasvatti liikevaihtoaan 20,6 prosenttia 159,9 miljoonaan euroon. Kasvusta kahdeksan prosenttia tuli orgaanisesti ja 12 prosenttia yrityskauppojen ansiosta. Koko vuoden liiketulos nousi peräti 51 prosenttia kahdeksaan miljoonaan euroon, mikä vastaa viittä prosenttia liikevaihdosta.

”Koko vuosi sujui pandemiasta ja loppuvuoden hintapaineista huolimatta erinomaisesti, mistä suuri kiitos kuuluu henkilöstölle ja asiakkaille. Onnistuimme myös yrityskaupoissa”, Bravida Finlandin toimitusjohtaja Marko Holopainen kuvaa vuoden kehitystä.

Bravidan liiketoiminnassa on näkynyt sekä palvelu- että urakointiliiketoiminnan elpyminen ja markkinanäkymät ovat parantuneet vähitellen vuoden aikana. Lyhyellä aikavälillä yhtiö varautuu yhä pandemian jatkumisen luomaan epävarmuuteen. Yleinen hintojen nousu ja energian hinta nähdään riskeinä.

Energian hinnannousu luo kysyntää kestäville ratkaisuille

”Raaka-aineiden voimakas hinnannousu jatkuu, ja joillakin osa-alueilla on vaarana materiaalipula. Olemme tässä asiassa hereillä ja meillä on selkeät prosessit tilanteen hoitamiseksi. Toisaalta korkeat energiahinnat ja asiakkaidemme tarve suojata kiinteistöjään ilmastovaikutuksilta lisäävät energiatehokkaiden ratkaisujen ja energiaoptimoinnin kysyntää tulevaisuudessa”, toimitusjohtaja Holopainen kertoo.

”Olemme kehittäneet useita kestävän kehityksen toimenpiteitä, joihin kuuluvat rakennusautomaatioratkaisut, aurinkoenergia, sähköautojen latausjärjestelmät, green hub -huoltopalvelu sekä oman autokantamme sähköistäminen”, Holopainen luettelee.

Bravida-konsernin liikevaihto oli loka-joulukuussa oli 586 miljoonaa euroa, jossa kasvua 11 prosenttia edellisestä vuodesta. Liikevoitto vahvistui 31 prosentilla 59 miljoonaan euroon ja oli 10,1 prosenttia liikevaihdosta. Tilauskanta vahvistui 20 prosentilla 1 558 miljoonaan euroon.

Koko vuoden 2021 liikevaihto oli 2 063 miljoonaa euroa ja liikevoitto 142,6 miljoonaa, jossa kasvua 12 prosenttia. Liikevoittomarginaali oli 6,9 prosenttia.

Lue konsernin kvartaaliraportti täältä https://www.bravida.fi/investors/

Lisätietoja:

Marko Holopainen

toimitusjohtaja, Bravida Finland Oy

p. 0400 458 158

marko.holopainen@bravida.fi