Bravida Finlandin kannattavuus kovassa kasvussa

Uutiset

Talotekniikan yhtiö Bravida Finland aloitti alkuvuoden vahvasti. Yhtiön paransi kannattavuuttaan ensimmäisellä vuosineljänneksellä peräti 45 prosenttia, kun liikevoitto ennen liikearvopoistoja nousi vajaasta miljoonasta eurosta 1,42 miljoonaan euroon. Yhtiön liikevaihto kasvoi kolme prosenttia 38,9 miljoonaan euroon.

”Olemme onnistuneet projektien valinnassa ja riskien arvioinnissa. Alkuvuosi sujui hyvin Ukrainan sodasta ja inflaatiopaineista huolimatta, mistä jälleen kiitos sitoutuneelle henkilöstöllemme sekä asiakkaillemme”, Bravida Finlandin toimitusjohtaja Marko Holopainen kuvaa vuoden kehitystä.

Bravidan liiketoiminnassa on näkynyt service- ja urakointiliiketoiminnan elpyminen, mutta markkinanäkymiä vaikeuttavat toimitusketjuihin, energian hintaan ja muuhun hintatasoon vaikuttavat tekijät, kuten Ukrainassa jatkuva sota. Epävarmuuksista huolimatta uusia tilauksia kertyi alkuvuonna neljänneksen enemmän kuin vuosi sitten, yhteensä 33,4 miljoonan euron edestä.

”On ilahduttavaa, että uudet tilaukset kasvoivat selvästi. Riskit materiaalien hintojen ja saatavuuden suhteen eivät ole pienentyneet, mutta meillä on hyvät prosessit niiden ennakointiin ja reagoimiseen”, Holopainen sanoo.

Holopainen ennakoi energiansäästön ja huoltopalveluiden kysynnän kasvavan.

Pako fossiilisista energialähteistä lisää nykyaikaisen talotekniikan, kuten automaation ja energiaa säästävien ratkaisujen kysyntää. Asiakkaat ovat ratkaisuista entistä kiinnostuneempia, ja esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmien kysyntä on kasvanut merkittävästi”, Holopainen sanoo.

”Edistämme myös omia kestävän kehityksen kehityshankkeitamme suunnitellusti, ja seuraamme edelleen tiiviisti yritysmarkkinoita ja kartoitamme kiinnostavia ostokohteita.”

Koko Bravida-konsernin liikevaihto oli tammi-maaliskuussa 560 miljoonaa euroa. Kasvua edellisestä vuodesta kertyi 11 prosenttia. Liikevoitto ennen liikearvopoistoja vahvistui samassa suhteessa ja oli 25,8 miljoonaa euroa. Tilauskanta nousi viidenneksellä 1,68 miljardiin euroon.

Lue konsernin kvartaaliraportti täältä: https://www.bravida.fi/investors/

Lisätietoja:
Marko Holopainen
toimitusjohtaja, Bravida Finland Oy
p. 0400 458 158
marko.holopainen@bravida.fi