Bravida Finlandin tilauskanta vahvistui ja kannattavuus parani

Uutiset

Lehdistötiedote
15. heinäkuuta 2022

Bravida Finlandin tilauskanta vahvistui ja kannattavuus parani

Talotekniikan yhtiö Bravida Finlandin uudet tilaukset ja tilauskanta olivat vahvassa kasvussa toisella vuosineljänneksellä. Yhtiö paransi edelleen myös kannattavuuttaan. Uusia tilauksia kertyi 50,6 miljoonan euron arvosta, mikä on 19 prosenttia vertailukautta enemmän. Yhtiön tilauskanta nousi 86,0 miljoonaan euroon. Liikevoitto ennen liikearvopoistoja parani 23 prosenttia ja oli 1,97 miljoonaa euroa. Yhtiön liikevaihto huhti-kesäkuussa oli 39,6 miljoonaa euroa.

”Ensimmäinen vuosipuolisko sujui markkinaympäristön epävarmuuksista huolimatta hyvin niin Suomessa kuin koko konsernissa. Uusien tilausten kasvu luo hyvää pohjaa tulevalle liiketoiminnallemme. Allekirjoitimme lisäksi sopimuksen Polar 2000 Oy:n osakekannan ostamisesta, mikä tukee strategiamme mukaista palveluliiketoiminnan laajentamista”, Bravida Finlandin toimitusjohtaja Marko Holopainen sanoo.

Energian hinnan ja inflaation kiihtymisen aiheuttamat paineet Bravida Finland on onnistunut hallitsemaan pitämällä kiinteät kulut kurissa ja tehostamalla toimintaa.

”Kulujen hallinta on nyt erityisen tärkeää, kun talouden näkymä ei ole kirkas. Henkilöstömme on pystynyt tässä tilanteessa reagoimaan nopeasti ja joustavasti, mihin liiketoimintayksikköihin perustuva rakenteemme antaa hyvät mahdollisuudet. Toisaalta energiamarkkinoiden murros lisää uusien ja kustannustehokkaiden talotekniikkaratkaisujen kysyntää”, toimitusjohtaja Marko Holopainen kertoo.

Bravida-konsernin liikevaihto oli huhti-kesäkuussa 610 miljoonaa euroa. Kasvua edellisestä vuodesta kertyi 16 prosenttia. Liikevoitto ennen liikearvopoistoja vahvistui 35,5 miljoonaan euroon. Tilauskanta oli 1,64 miljardia euroa.

Lue konsernin tulosraportti täältä: https://www.bravida.fi/investors/

Lisätietoja:
Marko Holopainen
toimitusjohtaja, Bravida Finland Oy
p. 0400 458 158
marko.holopainen@bravida.fi