Bravida toteutti Helsinki-Vantaan lentoaseman uuden terminaalin foodhallin rakennusautomaation ilmanvaihdon ohjauksen

Uutiset

Helsinki-Vantaalla on käynnissä lentoaseman historian mittavin laajennushanke. Lentoliikenne lisääntyy ja Helsinki-Vantaan lentoaseman merkitys eurooppalaisena lentokenttänä kasvaa. Bravida toteutti Helsinki-Vantaan lentoaseman uuden terminaalin foodhallin rakennusautomaation ilmanvaihdon ohjauksen ja työ valmistui toukokuun alussa, kun uusi ravintolatarjonta aukesi asiakkaille. Ravintolamaailma palvelee kaikkia lentoaseman vierailijoita ja ravintolat edustavat makuja ympäri maailmaa.

Bravidalaisten työskentely on sujunut terminaalin urakassa suunnitellusti. Urakassa on pitänyt ottaa erityisesti huomioon Finavian pääsy- ja turvallisuusvaatimukset, jotta lentokentällä on työskennelty vaatimusten mukaisesti. Joitakin maailmantilanteesta johtuvia toimitushitauksia on esiintynyt projektin aikana, kun piensähkötarvikkeiden tuotanto ei ole pystynyt vastaamaan koronan jälkeiseen kysynnän maailmanlaajuiseen kasvuun. Muuten työskentely on sujunut hyvin tuttujen työkaverien ja yhteyshenkilöiden kanssa. Bravida on tehnyt urakan sopimuksen HTJ:n kanssa. 

Ravintolamaailma sijaitsee terminaalin tuloaulassa ennen turvatarkastusta, jolloin kaikki lentokentällä vierailevat voivat käydä ruokailemassa ravintoloissa. Uusi tuloaula avattiin matkustajien käyttöön lentoasemalla joulukuussa vuonna 2021 ja ravintolamaailma avasi ovensa asiakkaille toukokuussa 2022.