Henkilöstöjohtaja Karin Hussin pitää alalla monipuolisuus ja uuden oppiminen

Bravida Finlandin HR-johtaja Karin Hussin ura HR:ssä alkoi vuonna 2006 osittain sattumien kautta. Ensin kosmetiikka-alalla toiminut Hussi siirtyi myöhemmin teräsalalle. ”Tein teräsalalla ensin hankintaa ja siirryin myöhemmin saman yrityksen sisällä HR:ään, jota olin myös opiskellut opiskeluaikoinani.” Hussi kertoo.

Uutiset

Talotekniikka-alalle vuonna 2020 siirtyneen Hussin pitää alalla uuden oppiminen ja sen mahdollisuudet. Jatkuva kehittyminen motivoi ja kun ei koskaan ole valmis, aina on mahdollisuus sekä kehittyä, kehittää, että oppia uutta. Asioiden edistäminen ja niiden eteneminen antavat työhön energiaa ja Hussi näkee alassa paljon potentiaalia. ”Kun olen mukana vaikuttamassa asioiden tekemiseen ja edistämiseen, kiinnostukseni työssä pysyy ja kasvaa. Tiimin yhteisen työjäljen näkeminen palkitsee aina lopuksi.”

Monta eri toimialaa nähneenä rakennusalalla Hussin mukaan parasta HR:ssä on juuri ihmisten keskiössä toimiminen. Se missä ihmisten keskeisyys on työn suurimpia antia, tuo se samanaikaisesti myös haastetta. Työssä tulee osata asettua erilaisten työntekijöiden asemaan ja tilanteet saattavat muuttua nopeasti ja siitä huolimatta ratkaisut ovat tärkeitä tehdä aina ihmisten parhaaksi.

Rakennusala sopii sellaiselle HR:ssä toimivalle, jolla löytyy halua kehittyä ja joka arvostaa ihmisten keskeisyyttä työssä. ”Tällä alalla tässä työssä olen päässyt tekemään töitä ihmisten keskelle heidän kanssaan. Opettelu vaati aluksi paljon panoksia, mutta samaan aikaan jatkuva edistyminen motivoi arjessa.”

Hussi näkee potentiaalia alassa myös tulevaisuuden haaveitaan varten. ”Olisi joskus hauskaa asua älytalossa. Talotekniikan ala mahdollistaa meille tulevaisuudessa yhä useammin varmasti myös kuluttajaratkaisuja älyrakentamisessa.” Vapaa-ajallaan Hussi nauttii urheilusta, joka on hänelle tärkeä vastapaino työlle. ”Pääsen urheillessa purkamaan ajatuksiani. Tykkään pelata esimerkiksi sulkapalloa, käydä salilla sekä talvella hiihtää.”