Nuorten bravidalaisten uratarinoita - Bravidalla kannustetaan kehittymään

Bravidalla kannustetaan kehittymään. Bravidan putkiasentaja Rasmus Kekki opiskelee Taitotalossa talotekniikan erikoisammattitutkintoa esihenkilö Mikko Jokitöyrän kannustuksesta. ”Olen ollut vuosia kiinnostunut kyseisestä tutkinnosta ja esihenkilön aloitteesta kouluttautuminen nostettiin pöydälle ja siihen tarjottiin mahdollisuus viimeisimmässä kehityskeskustelussa.” Kekki kertoo.

Uutiset

Esihenkilön tuki jatko- ja lisäkouluttautumiseen on työssä tärkeää ja kannustaa ammatilliseen kehittymiseen. Kun työ ja koulu yhdistetään toisiaan tukevaksi, kaikki hyötyvät. ”Jatko-opintojeni myötä työstäni on tullut mielekkäämpää, arkeen mahtuu uusia asioita ja oppeja lähes päivittäin.” Kekki kertoo ja kannustaa jokaista, etenkin nuoria, kouluttautumaan. Myös Kekin esihenkilö Jokitöyrän mielestä työssä on tärkeää kehittyminen ja sen mahdollisuudet. ”Kun motivoituneelle työntekijälle tarjotaan kehittymisen mahdollisuudet, hän voi samalla nähdä mitä kaikkea alalla on tarjota.”

Monipuolinen työ on Kekille tärkeää ja 13 vuoden asennuskokemuksen jälkeen uuden oppiminen ja itsensä kehittäminen ovat antaneet voimaa. ”Koulutus antaa myös mahdollisuuden toimia jatkossa työnjohtajana, kärkimiehenä tai vaikka molemmissa tehtävissä yhtäaikaisesti, mikä luonnollisesti lisää omaa markkina-arvoa sekä auttaa mukautumaan jatkuvasti muuttuvassa rakentamisen maailmassa.” Jokitöyrän mukaan tulevaisuuden työnjohtajille on ehdottomasti etu, jos he ovat toimineet myös asentajan hommissa. Tällöin he tietävät, millaista arki kentällä on. ”Myös asiakkaat ovat antaneet positiivista palautetta, kun olen ottanut jatko-opiskelijoita työmaalle mukaan. Yrityksen lisäksi koko alalle on eduksi, että se tarjoaa uuden oppimista. Valmistuminen yhdestä oppilaitoksesta ei tarkoita, että myöhemmin ei voi jatkaa opintoja eteenpäin.” Jokitöyrä kertoo.

Kekki suorittaa opintonsa suurimmaksi osaksi oman työn ohella, mikä mahdollistaa työnjohdollisten tehtävien tekemisen ja niiden dokumentoinnin Bravidalla työskennellessä. Samaan aikaan työssä pystyy ammentamaan oppimaansa suoraan työhön.  Lähipäiviä on kuluvana vuonna 12 ja Kekin mukaan rankimpia ovat juurikin lähipäivien teoriaosuudet ja kalvosulkeiset. Tulevaisuus näyttää lupaavalta. Koulutuksen jälkeen työmahdollisuuksia on useita. ”Täyttä varmuutta ei vielä ole, joko jatkan KVV-luvat omaavana ”erikoisnokkamiehenä” tai sitten siirryn työnjohdollisiin tehtäviin, aika näyttää.” Kekki pohtii.