Nuorten bravidalaisten uratarinoita: Hangosta Göteborgiin ja pääteasemalle Tampereelle

Tammisaaresta lähtöisin oleva nuori sähkö- ja automaatioasentaja Aleksi Aittola päätti matkata urallaan seuraavan pysäkinvälin: Suomen eteläisimmästä kaupungista Hangosta uusien ratikkayhteyksien varrelle Tampereelle. Vaihto Bravidan sisällä oli niin mutkatonta ja rentoa kuin on Tampereen kaupunkikin. Bravida tarjoaa osaajilleen erilaisia uramahdollisuuksia yli 180 paikkakunnalla Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Uutiset

”Meillä on suvussa useampia sähkömiehiä, joten sähköhommat ovat ikään kuin veressä. Silti kaksi alaa kolmessa vuodessa oli aikamoinen rysäys – mutta toimiva ratkaisu”, sähkö- ja automaatioalaa opiskellut Aleksi Aittola kuvaa.

Aittola valmistui sähkö- ja automaatioasentajaksi Lohjan Luksiasta vuonna 2017. Sähkö- ja automaatioalan perusopinnot käsittivät sopivasti teoriaa ja käytäntöä. Ensimmäinen vuosi oli teorian opiskelua kirjasta, toisena vuonna teoria vietiin käytäntöön. Kolmas vuosi oli pitkälti työssä oppimista, ja silloin Aittola suoritti neljän kuukauden mittaisen työharjoittelun Hangon Sähkössä.

”Sähköala on kehittyvä ala, ja töitä riittää. Olin tosi tyytyväinen harjoitteluuni ja pääsin vahvistamaan osaamistani. Sain mahdollisuuden jatkaa harjoittelupaikassani myös armeijan jälkeen.”

Aittolasta tuli armeijan jälkeen kuitenkin bravidalainen, kun Bravida vahvisti asemaansa Etelä-Suomessa ostamalla Hangon Sähkön vuonna 2018. Kauppa oli Bravidalle luonteva, sillä Hangon Sähköllä oli paitsi pääkonttori Hangossa, toimisto myös Billnäsissä. Lisäksi yrityksellä oli toimintaa Ruotsissa, jossa Bravidankin pääkonttori sijaitsee.

Sisäinen siirto vie uusiin haasteisiin

Tällä hetkellä Aittola työskentelee Bravidan Tampereen yksikössä service-puolella. Hän tuli sisäisellä siirrolla Hangosta Tampereelle, sillä Bravida tarjoaa mahdollisuuden työskennellä eri toimipaikoissa.

Tyttöystäväni sai opiskelupaikan Tampereelta, ja silloin heräsi ajatus, että olisi kiva nähdä muitakin työmaita. Vaikka service-puolella töitä tehdään paljon yksin, ilmapiiri yksikössämme on rento, avulias ja mutkaton. Apua saa aina helposti muilta, eikä minkään asian kanssa jää yksin.”

Tällä hetkellä Aittola viihtyy erinomaisesti Suomessa, mutta hän on kokeillut työskentelyä myös Ruotsin Göteborgissa.

”Se oli kiva kokemus, mutta en kyllä muuttaisi sinne. Tein Hangon Sähkön kautta keikan Göteborgiin, kun sinne rakennettiin automaatiohallia. Vaikka olen kaksikielinen, työskentely Ruotsissa oli silti oma lukunsa riikinruotsiksi. Katson kuitenkin aina asioita sillä asenteella, että kaikesta selviää”, Aittola hymyilee.

  • Tällä viikolla töissä ilahdutti erään projektin pienen osan valmistuminen.
  • Enpä olisi arvannut, että asun jonain päivänä Tampereella. Jos tätä olisi kysytty armeijan jälkeen, en olisi nähnyt itseäni täällä.
  • Minua alalla motivoi eniten halu oppia uutta.
  • Tuleville opiskelijoille haluaisin sanoa, että ei kannata jämähtää. Aina kannatta yrittää uudestaan, vaikka ei heti onnistuisi. Älä koskaan lyö hanskoja tiskiin.
  • Mieleenpainuvin hetki työssäni on ollut uudessa yksikössä aloittaminen. Siirtyminen toiseen yksikköön oli yllättävän helppoa.

Tutustu Bravidan kiinnostaviin uramahdollisuuksiin: https://www.bravida.fi/toihin-bravidalle/