Nuorten bravidalaisten uratarinoita: Innostavat huhut toivat unelmapestin

Vaasassa Bravidan projektipäällikkönä toimiva Robert Fogde on nähnyt ja kokenut jo paljon urallaan. Nuori osaaja ei pelkää haasteita ja näkee ympärillään upeita mahdollisuuksia. Kannustava esimies ja loistava tiimi ovat valaneet intoa ja itseluottamusta päämäärätietoiseen tekijään.

Uutiset Uratarina

”Olen työskennellyt opintojen ohella ammattikouluajoista lähtien. Kun työnimikkeeni muuttui asentajasta projektinhoitajaksi, yllätyin, kuinka sosiaalista tämä työ onkaan ja kuinka paljon aikaa päivässä kuluu puhelimessa puhumiseen”, Robert Fogde virnistää.    

Lapsena vaasalainen Fogde haaveili ammattilaisurasta motocrossin parissa. Sittemmin tie vei lukioon, mutta valinta ei tuntunut oikealta. Muutaman viikon lukiokokeilun jälkeen päättäväinen nuori mies vaihtoi ammattikouluun sähköpuolelle.

”Lukio ei ollut oma juttu. Moni ystäväni oli ammattikoulussa sähköpuolella, ja itsellänikin veri veti sinne. Ala kiinnosti, koska se tarjoaa niin laajasti erilaisia mahdollisuuksia. Ensimmäisen työharjoittelun jälkeen totesin, että jatkan ehdottomasti opintoja syvemmälle.”

Vuonna 2019 Fogde aloitti sähkö- ja automaatiotekniikan opinnot ruotsinkielisessä Novia-ammattikorkeakoulussa Vaasassa. Kun Fogde oli aloittamassa kolmannen asteen opintoja, hän epäröi vielä konetekniikan ja sähkö- ja automaatiotekniikan välillä. Lopulta hän päätyi sähkö- ja automaatiotekniikkaan.

”Jo ensimmäisen vuoden aikana huomasin, että valinta oli ehdottomasti oikea. Syvennyin opinnoissani erityisesti sähkövoimaan. Nyt on enää neljä kurssia jäljellä, ja valmistun jouluksi. Mukavaa saada koulu pois alta, sillä haluan satsata täysin duuniin.”

Tiimi motivoi ylittämään itsensä

Fogde on viihtynyt Bravidalla erinomaisesti. Hän teki työharjoittelunsa Pohjanmaalla toimineessa asennusyhtiö Asentaja Groupissa vuonna 2016 ja toivoi saavansa jatkaa talossa. Bravida osti yhtiön saman vuoden joulukuussa, ja näin Fogdesta tuli bravidalainen yhdessä noin sadan työkaverin kanssa. Työharjoittelu sujui mainiosti.

”Meillä on Bravidalla todella hieno yhteishenki, ja olemme yksi iso tiimi. Jokainen motivoi toisiaan tekemään parasta mahdollista tulosta. Täällä ei myöskään unohdeta mainita, jos onnistuu jossain. Tämä motivoi itseäni suuresti. Hyvä palaute ja tiimihenki vaikuttavat suoraan jaksamiseen ja tulokseen.”

Erityisen mieleenpainuva ja innostava projekti Fogdelle on ollut Wärtsilän uuden tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskuksen, Sustainable Technology Hubin, rakentaminen Vaasaan.

”Alkoi liikkua huhua, että Vaasaan rakennetaan uusi teknologiakeskus ja toivoin, että pääsemme projektiin mukaan. Bravida valittiin toteuttamaan sähkö- ja ilmanvaihtotyöt ja minut projektinhoitajaksi. Se oli todella mahtava kokemus”, Fogde kiittelee.

  • Tällä viikolla töissä ilahdutti uusi projekti vanhainkodissa.
  • Enpä olisi arvannut, että tänä kesänä on näin älyttömän kuuma.
  • Minua alalla motivoi eniten työkaverit. Minulla on ollut myös loistava esimies, joka on varmistanut, että ymmärrän varmasti kaiken ja opin oikeasti. Se on tuonut itseluottamuksen tekemiseen.
  • Tuleville opiskelijoille haluaisin sanoa, että olkaa oma-aloitteisia ja kuunnelkaa, mitä tunneilla sanotaan. Kaikesta on hyötyä.
  • Ikimuistoisin hetki työssäni on aina ison projektin luovutus.

Tutustu Bravidan kiinnostaviin uramahdollisuuksiin: https://www.bravida.fi/toihin-bravidalle/