Terveisiä työmaalta - Suomen Kirjallisuuden Seura

Uutiset Ilmanvaihto Lämmitys, vesi ja viemäri

imagexj6d.png

Hallituskatu on tapansa mukaan rauhallinen. Päällisin puolin kadulla näkyvä työmaa näyttää pieneltä, mutta maan alle kätkeytyy pitkien käytävien verkko, jonne Suomalaisen Kirjallisuuden Seura on saamassa lisää tiloja uuden laajennusosan myötä. Bravida Finland tekee maan alle rakennettavaan arkistoon ilmanvaihto, putki ja automaatiotyöt.

Kun uusille tiloille on tarvetta Helsingin keskustassa ja sen tuntumassa, vaihtoehtoja lisätilojen rakentamiselle voi olla vähän. Suomalaisen kulttuurin ja kulttuuriperinnön puolesta työskentelevä Suomen Kirjallisuuden Seura päätti rakennuttaa uudet tilat maan alle, jotta arkistokelpoiset tilat saadaan lähelle päärakennusta.

Bravidan osalta maanalaiset työt eivät ole uutta, joten työt ovat sujuneet suunnitelmien mukaan Hallituskadun ja Ritarikadun alla. Rakentamisen ajaksi suljetaan Hallituskatu kokonaan välillä Mariankatu ja Ritarikatu sekä lisäksi avataan Ritarikatua Kirkkokadun suuntaan yhdyskäytävän rakentamisen edellyttämän laajuuden verran.

Arkistoaineistoiden säilytystä varten tiloihin on asetettu omat lämpötila- ja kosteusvaatimukset. Tärkeää on, että olosuhteet pysyvät tiloissa mahdollisimman stabiileina ilman suuria vaihteluita, jolloin aineiston hyvä kunto pystytään takaamaan.

Uusien tilojen on määrä valmistua toukokuun loppuun mennessä.

imagejciv9s.png