Älykkäät sähköratkaisut säästävät rahaa ja ympäristöä

Sähköasennuksissa energiankulutuksen optimointi on tärkeää. Bravida tarjoaa ratkaisuja, jotka minimoivat vaikutukset ympäristöön, takaavat käyttövarmuuden ja ovat kustannustehokkaita. Talotekniikan tietoiskussa Vaasan yksikönpäällikkö Kim Sund kertoo Bravidan älykkäistä sähköratkaisuista.  

Uutiset

Mihin suuntaan sähköala on kehittymässä?  

Kaikki tarvitsevat sähköä, ja yhteiskuntamme on siitä riippuvainen. Samalla niin yksittäisille kuluttajille, taloyhtiöille kuin yrityksillekin on tullut yhä tärkeämmäksi vähentää sähkönkulutusta. Erilaiset älyratkaisut auttavat pienentämään sähkölaskua. Ne ovat paitsi kustannustehokkaita myös ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja.  

Sähkömarkkinat ovat monella tavalla murroksessa. Oma sähköntuotanto kiinnostaa yhä useampia kotitalouksia, ja aurinkoenergia tuo merkittäviä mahdollisuuksia säästää sähkön kulutuksessa ja sähkönsiirtomaksuissa. Lisäksi se tarjoaa myös ekologisempaa tulevaisuutta. Aurinkopaneelit voi asentaa moneen kohteeseen, ja ne nousevatkin esiin lähes jokaisessa projektissamme. 

Erilaisilla älykkäillä integraatioratkaisuilla taas saadaan aikaan monia kustannushyötyjä, kun sähköjärjestelmiä yhdistetään automaatioon. Nykyään sähkönkäyttöä pystytään ohjaamaan melko kokonaisvaltaisesti. 

Millaisia sähköratkaisuja Bravida tarjoaa? 

Teemme kaikkea, mitä markkinalta löytyy. Toteutamme sähköasennuksia sekä olemassa oleviin kiinteistöihin että rakenteilla oleviin kohteisiin. Sähköjärjestelmien huolloilla taas minimoimme esimerkiksi sähkökatkosten riskin ja optimoimme sähkön käyttöä. 

Sähköautojen latauksessa tarjoamme Bravida Charge -latauspalvelun. Autonlatausaseman kokonaisratkaisuun kuuluvat latausaseman asennus ja tuki sekä hallinta- ja maksuratkaisut. Hoidamme latausaseman ylläpidon, valvonnan sekä etätuen ympäri Suomen. Sähköautojen lataus myös kehittyy entisestään. Haemme hyviä käytäntöjä esimerkiksi Norjasta, jossa markkinassa ollaan jo pitkällä. 

Millaisissa kohteissa Bravida tekee sähköurakointia? 

Teemme monipuolisia sähköasennuksia. Kohteinamme on asuntoja, toimistoja, sairaaloita, kouluja ja teollisuuskohteita. Yksi suurimmista viime aikojen kohteistamme on ollut Wärtsilän uusi tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskus Sustainable Technology Hub, joka on rakennettu Vaasan Vaskiluotoon. Toteutimme sen sähkö- ja IV-urakan alusta asti. Neliöitä kohteessa on yli 70 000.  

Millaisia säästöjä erilaisten sähköratkaisujen avulla voi saavuttaa? 

Huonokuntoiset tai vialliset sähkölaitteistot voivat olla merkittäviä energiasyöppöjä. Kun sähköä kuluu paljon, myös kustannukset ovat suuret. Käymme läpi kohteiden laitteistot ja järjestelmät ja ehdotamme toimia, joilla saavutetaan säästöjä. Kun kaikki toimii kuten pitää ja kohteissa on hyödynnetty tehokkaasti integraatiota ja automaatiota, säästöt voivat olla huomattavat. Näin sähköä ei kuluteta turhaan, vaan käytetään aina tarpeen mukaan.  

Aurinkopaneelit taas maksavat itsensä takaisin keskimäärin 8–15 vuodessa. Sen jälkeen aurinkoenergian tuottama sähkö on täysin ilmaista. Sähkön oma tuotanto auttaa varautumaan sähkönhinnan muutoksiin. 

Miten sähköurakointi vaikuttaa kiinteistön energiankulutukseen? 

Energiatehokkuus syntyy kokonaisuudesta. Kartoitamme kohteen sähkötekniset järjestelmät ja kiinteistölle parhaat energiansäästötoimet. Tarkastelemme esimerkiksi aiempia kulutustietoja ja tehtyjä energiansäästötoimenpiteitä.  

Oikeiden järjestelmien ja säännöllisen huollon avulla kiinteistöstä saadaan älykkäämpi ja näin myös resurssitehokas.  

Tutustu sähköurakointiin ja sähköön liittyviin huoltopalveluihimme tästä>>