Bravida toteutti linjasaneerauksen Taka-Töölössä sijaitsevaan arvokohteeseen

Vuonna 1926 valmistunut asunto-osakeyhtiö Meritalo sijaitsee Helsingin kantakaupungin luoteisosassa, Töölön kaupunginosassa. Alkuvuodesta 2023 talossa valmistui laaja talotekniikan saneeraus, jossa uusittiin muun muassa käyttövesiputket, viemärit ja kaikkien 82 asunnon wc-tilojen ja kylpyhuoneiden pinnoitukset. Bravida vastasi linjasaneerauksen toteutuksesta.

Uutiset

Bravida toteutti linjasaneerauksen arvokkaaseen Taka-Töölössä sijaitsevaan 20-luvun kerrostaloon vuosina 2021–2023. Saneerauksessa oli huomioitava useita satavuotiaan talon iän mukanaan tuomia erityispiirteitä: esimerkiksi eri asuntojen kylpyhuoneiden ja wc-tilojen ikä ja kunto vaihtelivat laajasti. Osissa kylpyhuoneita putket olivat kiperästi saneerauksen tarpeessa, sillä ne oli uusittu viimeksi vuonna 1966 tehdyssä linjasaneerauksessa.  

Huoneistojen seinät olivat aikakauden rakennuksille ominaisesti ohuet, mikä oli huomioitava esimerkiksi viemäriputkien ja kalusteiden seinäkiinnityksissä. Osa asunnoista oli alkuperäisessä kunnossa, ja joissain paikoin uusittavat sähköjohdot olivat peräisin 1920-luvulta. Remonttiaikataulu ja suunnitelma käytiin kiinteistön osakkaiden kanssa läpi urakan alkuvaiheessa. 

Myös kiinteistön katutasossa sijaitsevat liiketilat oli huomioitava saneerauksessa. Esimerkiksi alakerran kahvilatilojen saneeraus ajoitettiin syyskuukausille liikkeen ollessa suljettuna.  

Urakka valmistui tavoiteaikataulussa 

Bravida uusi linjasaneerauksessa kiinteistön vesi- ja viemäriputket sekä wc-tilojen ja kylpyhuoneiden pinnoitukset kaikkiin rakennuksen 82 asuntoon. Myös asuntojen keittiöiden viemärit ja vesitekniikka uusittiin. Viemäriputkien saneeraus vähensi vesivahinkojen riskiä merkittävästi. Asuntojen kylpyhuoneisiin ja keittiöihin tehtiin lisäksi sähkösaneeraus.  

Osaan asuntoja lisättiin niistä aiemmin puuttunut poistoilmanhormi, joka parantaa huoneiden ilmanvaihtoa ja ilmanlaatua.  

Asuntoja saneerattiin yksi rappu kerrallaan, jolloin osassa kiinteistöä oli mahdollista asua myös remontin aikana. Lisäksi rakennuksen kellaritilat maalattiin ja kellariin rakennettiin sauna- ja pesulatilat. Linjasaneeraus kattoi myös kolmen liikehuoneiston tilat, jotka sijaitsevat kiinteistön alakerrassa. 

Bravidan saneerauksen jälkeen kiinteistön viemäri- ja sähkötekniikka on uudenveroinen. Bravida sai kiitosta saneerauksen toteuttamisesta alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Kiinteistön asukkaat antoivat erityiskiitosta bravidalaisten hyvästä vuorovaikutuksesta töiden aikana. 

”Bravida hoiti omat tehtävänsä mallikkaasti alusta loppuun saakka. Urakka pysyi alkuperäisessä aikataulussa. Asukkailta saamani kokemukset ovat olleet todella positiivisia, kiitos saneerauksen toteutuksesta vastanneiden Bravidan yhteyshenkilöiden. Myös takuuaikana esille tulleet asiat on hoidettu viipymättä. Voin hyvin suositella Bravidaa vanhempien talojen linjasaneerauksen toteuttajaksi”, Pääovi Oy:n isännöitsijänä toimiva Nico Torvela kertoo. 

 

Kiinnostuitko linjasaneerauksestamme? Ollan yhteydessä!

Mika HämäläinenYksikön päällikkö - Urakointi