Börje Häggblom: ”Talotekniikka-ala on kutsumusalani”

Yli 40-vuotisen uran talotekniikka-alalla tehnyt Börje Häggblom nauttii edelleen alan nopeasta kehityksestä ja monipuolisista haasteista. Konkari tukee mielellään nuoria osaajia ja pitää mielensä virkeänä ammentamalla vastavuoroisesti oppia heiltä.  

Uutiset Uratarina Kokkola ja Pietarsaari

”Jäin viime kesänä osittain eläkkeelle, kun täytin 65 vuotta. En tosin malttanut heittäytyä täysin eläkepäiville, kun ala tarjoaa niin kiinnostavia ja monipuolisia projekteja. Teen töitä edelleen yhtenä tai kahtena päivänä viikossa”, Pietarsaaressa KVR- ja LVI-suunnittelun parissa työskentelevä Börje Häggblom naurahtaa. 

Börje kertoo Bravidan olevan paras työnantaja, joka hänellä on ollut. Hän on ollut alalla vuodesta 1981 saakka. Ensin hän työskenteli 30 vuotta LVI-alan firmassa ja sen jälkeen Asentaja Groupilla. Bravida osti Pohjanmaalla toimineen Asentaja Groupin vuonna 2016, ja näin Börjestä tuli bravidalainen. 

”Nautin oikein siitä, että tässä talossa on niin laajasti tietoa ja taitoa tarjolla ja todella pätevät ja innokkaat asentajat sekä hyvät tavarantoimittajat. Toteutamme Bravidalla kokonaisvaltaisia talotekniikkaurakoita, ja asiakas saa meiltä kaiken tarvitsemansa. Meillä on erittäin hyvä työhenki”, Börje kehuu.  

Vastavuoroinen mentorointi on alalla tärkeää 

Pitkän ja vaikuttavan uran tehnyt konkari korostaa, että vastavuoroinen oppiminen on työssä tärkeää. Alkuun on hyvä, että vanhempi ja nuorempi asentaja työskentelevät yhdessä. Projektinvetäjät ohjaavat ja tukevat nuorempia asentajia, ja uudet tulokkaat tuovat taloon alan uusinta tietämystä.  

”Mentoroinnilla ja hiljaisen tiedon jakamisella nuoremmille osaajille on erittäin suuri merkitys koko yrityksen kehityksen kannalta. Kukaan ei jää yksin, vaan nuorilla kyvyillä on kokenut työpari apunaan. Samalla tietoa ja tukea siirtyy molempiin suuntiin. Nuoremmat ovat esimerkiksi erittäin taitavia monissa digiasioissa”, Börje kiittelee.  

”ATK-tekniikka oli opintojeni aikaan 80-luvulla vielä aivan lastenkengissä, mutta onneksi minulla on nykyään nämä nuoret diginatiivit, jotka pystyvät auttamaan erilaisissa haasteissa.” 

Aktiivinen arki pitää mielen virkeänä 

Börje valmistui vuonna 1980 koneinsinööriksi Vaasasta. Valmistumisensa jälkeen hän jatkoi vielä opintojaan ruotsinkielisessä teknillisessä oppilaitoksessa, Tekniska Läroverketissä Töölössä, jossa koulu aikoinaan sijaitsi. Insinööriala oli matemaattisesti lahjakkaalle nuorelle miehelle selvä valinta alusta pitäen. Börje sanookin olevansa kokonaisvaltaisesti kiinnostunut talotekniikka-alasta. 

”Olen ollut 42 vuotta LVI-alalla ja edelleen nautin työstäni, vaikka jään pian kokonaan eläkkeelle. Bravidalla olen tehnyt tarjouslaskentaa ja projektinjohtoa sekä KVR- ja LVI-suunnittelua. Minua motivoi, kun saan olla alusta asti mukana projektin teknisessä suunnittelussa.”  

”Teen enimmäkseen hommia tiimin kanssa, mutta jonkin verran myös itsenäistä tarjouslaskentaa.  

Sisäänosto kuuluu myös toimenkuvaani. Kun olemme saaneet isomman projektin, ostan siihen tarvittavat päätuotteet. Eli katson, että ne saadaan ajoissa ja oikeaan hintaan.” 

Börje nauttii paitsi työstään, myös aktiivisesta arjesta ja ulkoilmaelämästä. Hän liikkuu paljon luonnossa, juoksee kesäisin ja hiihtää talvisin. Jos on liian huono ilma ulkoliikuntaan, jumppa hoituu myös kotona.  

”Lapset ja lapsenlapset ovat silloin tällöin apunani arjen askareissa, ja pienimmät pitävät minut myös liikkeessä”, Börje hymyilee. 

Kiinnostuitko siitä, millaista Bravidalla on olla töissä? Lue meistä työpaikkana!