Bravida Finland auttoi Ristimäen teollisuustaloa vähentämään energiakustannuksia

Energiasäästöt ovat tärkeitä sekä kestävyyden että säästöjen kannalta. Oikeiden toimenpiteiden avulla voidaan saada suuriakin säästöjä aikaan ja jatkaa kiinteistön elinkaarta huomattavasti. Bravida toteutti energiasäästöurakan Ristimäen teollisuustaloon ja pystyi vuositasolla lähes puolittamaan kiinteistön energiankulutuksen.  

Uutiset

Useissa kiinteistöissä on energiasyöppöjä, joita ei ole ennen huomattu. Hyvin suunnitelluilla toimenpiteillä voidaan saada suuriakin vaikutuksia kiinteistöjen käyttömukavuuteen sekä tehostaa niiden energiankäyttöä. Näin oli esimerkiksi Ristimäen teollisuustalossa, jonne Bravida toteutti ilmanvaihto- sekä automaatiotöitä, joiden avulla pystyttiin lähes puolittamaan kiinteistön energiankulutus. 

”Ristimäen teollisuustalossa toimii muun muassa pyörähuolto, pesula sekä kauppoja. Kun kiinteistöä käyttää useat eri yritykset ja toimijat, on tärkeää, että tilat palvelevat heidän tarpeitaan. Samalla on kuitenkin tärkeää, että kiinteistö toimii myös kokonaisuutena,” Bravidan myyntijohtaja Jan Pelttari sanoo.  

”IV-koneemme olivat jo vanhoja ja kaipasivat uusimista. Lisäksi koimme, että kohonneita energiakustannuksia olisi tärkeää saada leikattua. Halusimme löytää projektiin hinta-laatusuhteeltaan parhaan kumppanin, joka pystyy toteuttamaan ilmanvaihtotyöt niin, että ne tuovat mahdollisimman paljon säästöjä. Bravida kanssa yhteistyö sujui erinomaisesti ja työn aikataulutus oli suunniteltu hyvin,” kertoo Tammer-Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Risto Saarilahti. 

Energiatehokkuusurakan aikana oli tärkeä varmistaa, että kiinteistö pysyi toiminnassa muutosten ajan.  

”Urakan aikana suurin osa töistä tehtiin vesikatolla, jossa Bravida toteutti ilmanvaihtokoneiden saneerauksen. Tämän lisäksi toimitiloissa tehtiin kanavamuutoksia ja ilmanvaihtojärjestelmä nuohottiin. Samalla kiinteistöstä saatiin poistettua ilmanvaihtokoneita, jotka eivät olleet enää tarpeellisia,” Pelttari kuvailee projektia.  

Erityistä suunnittelua projektin aikana vaati kiinteistössä toimiva pesula, sillä pesulassa on usein paljon kosteutta. Myös nosto- ja purkutyöt oli suunniteltava tarkasti, jotta rakennuksessa sijaitseva päiväkoti saattoi jatkaa toimintaansa normaalisti ja piha säilyi lapsille turvallisena. Käytössä olevassa kiinteistössä toimiminen tarkoittaa myös, että aikataulun tulee olla tarkkaan suunniteltu. Tärkeää oli huolellisen työn lisäksi saada urakka valmiiksi nopeasti.  

Uusitut IV-koneet liitettiin automaation valvonnan piiriin  

Bravida toteutti Ristimäessä uusien IV-koneiden asennukset ja liitti ne nykyiseen automaatioon, josta valvotaan kiinteistöä ja koneiden toimintaa. Uusitut IV-koneet optimoitiin kiinteistön eri yritysten tarpeiden mukaan huomioiden tilojen sisäilma ja kiinteistön energiatehokkuus. 

“Energiatehokkuushankkeissa pitäisikin huolehtia myös rakennuksen muuntojoustavuudesta. Samalla kiinteistöllä voi olla kymmeniä eri elämiä käyttöaikanaan. Muuntojoustavuus on sijoittamista tulevaisuutta varten,” kuvailee Bravidan energiaratkaisujen ja palvelujen myyntipäällikkö Hannu Halme.  

”Ilmanvaihtotyöt energiatehokkuuden parantamiseksi toivat meille hyvin säästöjä. Ennen projektia energiakustannuksemme olivat noin 70 000 euroa ja projektin jälkeen saimme ne laskettua noin 40 000 euroon,” Risto kuvaa.  

Bravida teki sopimuksen työstä Ristimäen Teollisuustalo Oy:n kanssa. 

Kiinnostuitko energiatehokkuuden mahdollisuuksista energiakulujen vähentämisessä? Ollaan yhteydessä!  
 

Jan Pelttari 
Myyntijohtaja
jan.pelttari@bravida.fi
+358 50 468 4543