Bravida Finland Oy toteuttaa Suomen suurimman hotellin ilmanvaihtourakan

Bravida Finland Oy on valittu ilmanvaihtourakoitsijaksi Helsinki-Vantaan lentoasemalle rakennettavaan Suomen suurimpaan hotellihankkeeseen.

Uutiset

Kohteen tilaaja on AVIA Real Estate Oy ja pääurakoitsija Skanska Talonrakennus Oy. Bravida on tehnyt hankkeesta sopimuksen pääurakoitsijan kanssa. Bravida toteuttaa ilmanvaihtotyöt koko kohteeseen, jonka laajuus on 39 000 neliömetriä ja 13 kerrosta.

Projektin merkittävyys AVIA Real Estatelle on huomattava niin taloudellisen kuin alueellisenkin kehityksen kannalta. Uusi hotelli palveluineen tulee tukemaan koko lentokenttäalueen ja AVIA Real Estaten muiden hankkeiden kehitystä. Osana AVIA Real Estaten vastuullisuusohjelmaa hotellilla tavoitellaan vähintään LEED Gold-tason sertifiointia”, kommentoi AVIA Real Estate Oy:n projektijohtaja Tero Salmi.

”APC-lentokenttähotellin hanke on taloteknisesti ja aikataulullisesti vaativa rakennuskohde. Hankekokonaisuuden erinomainen onnistuminen edellyttää osaavan IV-kumppanin. Bravidan kokemus ja ammattitaito tämän kokoluokan hankkeista on eduksi projektin tavoitteiden saavuttamiselle. Hyvin alkaneella yhteistyöllä onnistumme tavoitteissamme yhdessä”, kertoo Skanskan talotekniikkapäällikkö Jani Penttinen.

”Tämän kokoluokan hankkeet ovat aina mielenkiintoisia. Bravida on ollut hotellihankkeissa mukana myös aiemmin, mikä takaa meille hyvän tietotaidon tällaisiin kohteisiin. Kohteen aikataulu on talotekniikan osalta tehokas ja työaikamme on yhteensä noin 13 kuukautta. Otamme työssämme jatkuvasti huomioon kohteen sijainnin aivan lentoaseman terminaalin yhteydessä, jotta henkilöliikenne ei häiriinny. Tavarat toimitetaan kohteeseen täsmätoimituksina”, kertoo Bravida Finlandin talotekniikkapäällikkö Henri Hietala.

Vuonna 2024 avattava Suomen suurin hotelli tarjoaa asiakkailleen muun muassa yli 700 huonetta sekä laajat kokous- ja konferenssipalvelut. Bravidan työaika kohteessa kestää joulukuusta 2022 aina maaliskuuhun 2024 saakka.

Lisätietoja:

Henri Hietala, talotekniikkapäällikkö, Bravida Finland Oy, Puh. +358 50 539 3595, henri.hietala@bravida.fi

Hanna Veijalainen, yksikönjohtaja, Bravida Finland Oy, Puh. +358 40 552 4814, hanna.veijalainen@bravida.fi

Kuva: Arkkitehtitoimisto SARC