Bravida Finlandin tilauskanta ylitti 100 miljoonaa

Uutiset Osavuosikatsaus

Lehdistötiedote
14. helmikuuta 2022

Talotekniikan yhtiö Bravida Finland kiristi vauhtiaan loppuvuonna. Yhtiön tilauskanta kasvoi peräti 31,4 prosenttia 105,8 miljoonaan euroon. Vuoden viimeisen neljänneksen liikevaihto kasvoi 9,2 prosenttia 53,6 miljoonaan euroon. Liikevoitto ennen liikearvopoistoja oli 3,7 miljoonaa. Suhteellinen kannattavuus säilyi hyvällä tasolla 7,0 prosentissa. 

Koko vuoden osalta liikevaihto kasvoi 6,6 prosenttia 170,4 miljoonaan euroon ja liikevoitto ennen liikearvopoistoja koheni 12,6 prosenttia 9,05 miljoonaan euroon. Liikevaihtoon suhteutettuna kannattavuus oli 5,3 prosenttia.

”Henkilökuntamme on pystynyt erinomaiseen suoritukseen haastavissa olosuhteissa. Korkea inflaatio tai korkojen nousu eivät toistaikseksi ole hidastaneet kehitystämme. Kasvumme on perustunut paljolti yritysostoihin, mutta vuoden lopulla kasvoimme myös orgaanisesti. Vuoden aikana saatujen uusien tilausten määrä oli historia suurin, 196 miljoonaa euroa”, Bravida Finlandin toimitusjohtaja Marko Holopainen kertoo.

Bravidassa uskotaan, että heikentyvästä suhdannenäkymästä huolimatta palveluliiketoiminnan ja korjausrakentamisen kasvun odotetaan jatkuvan. Toimintaympäristön muutokset kuten korkojen nousu vaikuttavat enemmän uudistuotannon kysyntään ja investointipäätösten lykkääntymiseen. Se näkyy jo asuntorakentamisessa.

”Jos katsotaan positiivista puolta, niin vihreä siirtymä luo meille uusia mahdollisuuksia. Yleisesti voi sanoa, että teollisuudessa on paljon kasvua tuovia investointeja käynnistymässä. Sähköistäminen, digitalisaatio ja kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen luovat kysyntää palveluillemme. Huoltopalvelujen merkitys talotekniikassa on kasvanut, mikä näkyy luvuissa. Samoin automaatioon sekä energiatehokkuuteen ja energiansäästöön liittyvien taloteknisten ratkaisujen kysyntä on lisääntynyt”, toimitusjohtaja Marko Holopainen arvioi.

Bravida-konsernin liikevaihto oli loka-joulukuussa 710 miljoonaa euroa. Kasvua edellisestä vuodesta kertyi 28 prosenttia. Liikevoitto ennen liikearvopoistoja kasvoi seitsemän prosenttia ja oli 59,9 miljoonaa euroa. Tilauskanta oli 1,5 miljardia euroa. Koko vuoden 2022 osalta liikevaihto oli 2,4 miljardia euroa, jossa kasvua 20 prosenttia. Liikevoitto ennen liikearvopoistoja koheni 12 prosenttia 152,5 miljoonaan euroon.

Lue konsernin tulosraportti täältä https://www.bravida.fi/investors/


Lisätietoja:
Marko Holopainen
toimitusjohtaja, Bravida Finland Oy
p. 0400 458 158
marko.holopainen@bravida.fi