Bravida mukana Mustasaaren kunnan kaikkien aikojen suurimmassa hankkeessa

Mustasaaren kunta rakennuttaa uuden sivistyskampuksen, jonka hankkeen ensimmäinen osa kattaa 6300 neliön kokoisen D-rakennuksen ja toinen osa 4300 neliön kokoisen E-rakennuksen. Bravida tekee kohteessa LVIAS-työt sekä suunnittelun. Mustasaaren kohteessa yhdistyvät energiatehokkuus ja järjestelmien kokonaisvaltainen suunnittelu sekä niiden energiaoptimoitu toteutus. Valmistuessaan koulu tarjoaa tilat oppilaille peruskoulusta lukioon.

Uutiset

Mustasaaren sivistyskampuksen rakentaminen aloitettiin heinäkuussa kaksikerroksisella D-rakennuksella. Myös toisen vaiheen suunnittelutyöt ovat käynnissä ja sen rakentaminen alkaa 1.6.2024. Bravida on mukana hankkeessa suunnittelussa asti, mikä on tarjonnut mahdollisuuden suunnitella ja optimoida järjestelmät kokonaisvaltaisesti toimivaksi kokonaisuudeksi.

”Olemalla taloteknisenä asiantuntijana mukana urakan suunnittelusta alkaen, pystymme luomaan Mustasaareen mahdollisimman selkeät ja kokonaisuudeltaan hyvin suunnitellut ratkaisut. Samalla tarkistamme, ettei taloteknisessä kokonaisuudessa pääse syntymään riski- tai ongelmapaikkoja,” sanoo Bravidan yksikönjohtaja Dennis Sundqvist.

Huolellisella taloteknisellä suunnittelulla rakennuksesta voidaan tehdä alusta alkaen mahdollisimman energiatehokas, mikä pienempien kulujen ja paremman vastuullisuuden lisäksi helpottaa myös tulevia huoltotöitä. Samalla pystytään suunnittelemaan parhaalla tavalla myös taloteknisten töiden suorittaminen.

”Uudisrakennuksiin on esimerkiksi tärkeää rakentaa määräykset kattava laadukas ilmanvaihto, sillä se säästää tulevaisuudessa ylimääräistä työtä ja parantaa rakennuksen elinikää,” Dennis kuvailee. Samalla laajan tarjontansa avulla Bravida tekee ilmanvaihdon lisäksi kohteessa lämpö-, vesi-, automaatio- sekä sähkötyöt, jotka kaikki antavat panoksensa kiinteistön toimivuuteen ja energiatehokkuuteen.

Bravida on kokenut koulu-urakoitsija, joka osaa kertoa, millaiset asiat hankkeessa kannattaa erityisesti ottaa huomioon. ”Kokemuksemme myötä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme kattavaa asiantuntija-apua koulurakentamisessa ja avulla tiedämme, miten mahdolliset riskit taklataan parhaalla mahdollisella tavalla,” Dennis sanoo. Kokemus ja osaaminen auttoivat myös Lujataloa valitsemaan Bravidan kumppanikseen. ”Olemme olleet yhdessä Bravidan kanssa toteuttamassa suuria hankkeita Pohjanmaan alueella ja halusimme valita hankkeeseen kumppanin, jonka kanssa yhteistyö on toimivaa ja jolta löytyy ratkaisukykyä haastavissakin tilanteissa”, Lujatalon työpäällikkö Juha Sainio kertoo.

Koska koulu on toiminnassa koko urakan ajan, on tärkeää, että urakkatyöt hoidetaan mahdollisimman turvallisesti ja vähin häiriöin. Urakan onnistumisen kannalta yhteistyö eri osapuolten kanssa on ollut tärkeässä asemassa. ”Yhteistyö on kaikkien osapuolten kanssa ollut hyvää. Meillä on ollut avoin ja positiivinen ilmapiiri, mikä on aina hyvä asia. Olemme tehneet aiemminkin Mustasaaren kunnan ja Lujatalon kanssa töitä, joten tunnemme asiakkaamme entuudestaan. On motivoivaa tehdä töitä ympäristössä, jossa kaikki haluavat, että lopputulos on paras mahdollinen,” Dennis kertoo yhteistyöstä.

”Bravida tekee talotekniikasta kokonaisuuden, jolloin uskomme saavamme parhaan mahdollisen lopputuloksen. Heidän kanssaan on helppo työskennellä ja asioihin saadaan aina selvyys ajallaan”, Juha kuvailee.

Bravida on tehnyt sopimuksen työstä Lujatalo Oy:n kanssa ja Mustasaaren sivistyskampuksen ensimmäisen osan on määrä olla valmis toukokuussa 2025.

Kiinnostuitko Bravidasta talotekniikan asiantuntijana? Ollaan yhteydessä!

Dennis Sundqvist
Bravida Finland Oy
yksikönjohtaja, Vaasa
puh. 050 307 2117