Bravida toteuttaa KVR-urakkana logistiikkarakennuksen talotekniikan Nurmijärven Ilvesvuoressa

Bravidalla on iso rooli Nurmijärven Ilvesvuoreen rakenteilla olevassa huippumodernissa logistiikkakeskuksessa. Bravida valittiin mukaan aiempien ansioidensa perusteella.

Uutiset

Bravida toteuttaa Nurmijärven Ilvesvuoreen rakenteilla olevan logistiikkarakennuksen lähes kaiken tekniikan: sähkön, ilmanvaihdon, putket, automaation, maalämpöjärjestelmän ja sprinklerin. Lisäksi Bravida asentaa rakennuksen katolle aurinkopaneelijärjestelmän. Rakennus on kooltaan noin 9 000 neliötä.

”Tällä hetkellä meneillään on suunnitteluvaihe, ja pian käynnistyvät itse työt. Projektissa aikataulu on merkittävässä roolissa: ilmanvaihtokoneet, maalämpöpumput ja muut tulee saada perille ajallaan, jotta työ sujuu jouhevasti ja aikataulussa”, kertoo Bravidan projektinjohtajana hankkeessa toimiva John Strandell, joka on tehnyt vastaavia kohteita Ruotsissa viimeisten kymmenen vuoden aikana.

Bravida valikoitui aiempien ansioiden perusteella

Kohteen KVR- eli kokonaisvastuu-urakoitsija on Logistic Contractor. Hanke on yhtiön ensimmäinen Suomessa, mutta Ruotsista kokemusta löytyy yli miljoonan rakennetun neliömetrin verran. Yhtiöllä on toimintaa myös Tanskassa ja Norjassa.

”Rakennamme laadukkaan ja toimivan kokonaisuuden kuluvan vuoden aikana. Meidän näkökulmastamme hankkeessa tärkeintä on noudattaa omistajan tahtoa parhaalla mahdollisella tavalla eli tehdä laatua sovitussa ajassa”, Logistic Contractorin Joachim Björnström kertoo.

Bravida valikoitui mukaan Logistic Contractorin aikaisempien hyvien kokemusten perusteella.

”Bravida on tuttu toimija, joka on tehnyt meille Ruotsissa erilaisia kokonaisuuksia. Meille on luonnollista käyttää samaa urakoitsijaa kuin aiemmin, jotta tiedämme, mitä saamme”, Björnström sanoo.

Bravidalle urakka on ensimmäisiä KVR-urakkana tehtäviä kohteita Suomessa näin mittavassa laajuudessa.

Muunneltava ja moderni logistiikkatila

Kohteen rakennuttaja Rikhard Aimonen odottaa logistiikkatilan valmistumista.

”Olemme suhteellisen pieni perheyhtiö, joten tämä on meille todella iso hanke. Rakennus tuplaa vuokrattavat neliömme. Haluamme, että tila tehdään viimeisen päälle nykystandardien mukaisesti”, kertoo Kiinteistö Oy Koskelonteollisuus- ja Kiinteistöyhtiö Aimonen -yritystensä kautta kiinteistöjä hallinnoiva ja vuokraava Aimonen.

Aimosen mukaan Nurmijärven Ilvesvuori on ihanteellisin sijainti uudelle logistiikkarakennukselle, sillä alueelta on hyvät yhteydet moneen suuntaan. Suurin tekijä sijainnin valikoitumiseen on kuitenkin Kesko, joka rakennuttaa alueelle massiivisen logistiikkakeskuksen seuraavien kymmenen vuoden aikana.

”Kun Kesko ilmoitti aikeensa, oli selkeää nähdä alueen tulevaisuus kymmenen vuoden päähän. Olen selvittänyt paljon alueita, ja mielestäni tämä tontti on pääkaupunkiseudun parhaimmasta päästä tällaiselle hankkeelle”, Aimonen sanoo.

Rakennus on avoin ja muunneltava, eli sinne voidaan tarvittaessa rakentaa esimerkiksi toimisto- tai tuotantotiloja. Rakennuksesta on nyt vuokrattu 60 prosenttia elintarviketoimijalle. Toinen vuokralainen on vielä etsinnässä.

Aimosen yhtiö rakennuttaa uudiskohdetta nyt ensimmäistä kertaa.

”Olemme rakentaneet itse useita pienempiä ja suurempia kiinteistöjä. Tämä on iso kohde sekä rahallisesti että kooltaan. Halusimme siksi panostaa laatuun ottamalla ulkopuolisen rakentajan, jolla on paremmin aikaa keskittyä yksityiskohtaisesti kohteen loppuun saattamiseen.”

Lisätietoa:

Jörgen Henriksson
Yksikön johtaja
Bravida Hanko
puh. 0400 471 451
jorgen.henriksson@bravida.fi

Joachim Björnström
Project Manager
Logistic Contractor
puh. 050 367 3752

joachim.bjornstrom@logistic-contractor.fi