Bravida uusii Orionin Espoon tehtaan tablettituotannon ilmanvaihdon – ”Suunnitelman on oltava aukoton”

Ilmanvaihto uusitaan niin, että se aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa tehtaan tuotannolle. Projektin kriittisin osa toteutetaan tehtaan kuukauden mittaisen kesätauon aikana, jolloin työskennellään todennäköisesti yötä päivää.

Uutiset

Bravida uusii Espoon Mankkaalla sijaitsevan lääkeyhtiö Orionin tablettituotanto-osaston ilmanvaihdon. Uusiminen toteutetaan tämän ja ensi vuoden aikana.

”Muutokset toteutetaan niin, että projektista on mahdollisimman vähän haittaa tehtaan toiminnalle. Tämä on aikataulullisesti haastava projekti, sillä sen kriittisin osa tehdään tehtaan lyhyen kesätauon aikana”, kertoo Orionin rakennuttamisen projektipäällikkö Viivi Uotila.

”Suhtaudumme tiukkaan aikatauluun ja tuotannon jatkuvuuteen vakavasti. Bravida on tottunut teollisuuspuolen rakentaja, joten saamme varmasti laadukkaan lopputuloksen aikataulun tiukkuudesta huolimatta”, uskoo Bravidan ilmanvaihdon projektipäällikkö Tenho Oinonen.
 

Kaksivaiheinen projekti

Tablettituotanto-osaston ilmanvaihdon uusimisessa on kaksi vaihetta. Tämän vuoden maaliskuussa alkaneessa ja marraskuuhun asti kestävässä ensimmäisessä vaiheessa tehtaan katolle rakennettuun uuteen konehuoneeseen asennetaan uudet ilmanvaihtokoneet. Samalla uusitaan kaikki sellaiset ilmanvaihtokanavat ja muu tekniikka, jotka eivät vaikuta tuotantoon.

Projektin toinen vaihe sijoittuu vuoden 2024 kesään ja tuotannon kuukauden mittaiseen kesätaukoon. Silloin lääketehtaan puhdastiloissa uusitaan kaikki tarvittava ilmanvaihtoon liittyvä tekniikka ja yhdistetään se uusiin ilmanvaihtokanaviin. Ennen uusia asennuksia puretaan suuri osa vanhan konehuoneen tekniikasta.

Varsinaisten asennustöiden jälkeen ilmanvaihtojärjestelmälle tehdään validointi, jotta varmistetaan järjestelmän ja tilojen laatuvaatimusten täyttyminen.

”Koska aikaa on vain kuukausi, tulemme työskentelemään vähintään kahdessa vuorossa, todennäköisesti jopa kolmessa eli yötä päivää. Aikataulu on tiukka, sillä kuukauden aikana tulee purkaa paljon vanhaa, rakentaa uutta ja saada uusi ilmanvaihto käyttöön ennen tehtaan tuotannon käynnistymistä elokuun alussa. Suunnitelman on oltava aukoton”, Bravidan Oinonen kuvailee.
 

Bravida haluttiin mukaan tarjouskilpailuun

Hankkeen suunnittelu on aloitettu Orionin Kiinteistöpalveluissa jo noin kaksi vuotta sitten. Ilmanvaihdon uusimisen on suunnitellut SitoWise, ja hankkeen valvonta tulee Orionilta. Bravida valittiin projektin toteuttajaksi urakkakilpailun perusteella.

”Tunnistimme jo varhain, että projekti on hyvin haastava. Meillä on hyvä kokemus Bravidasta aiemman hankkeen tiimoilta, joten halusimme yrityksen mukaan tarjouskilpailuun. Asennustyön laatu korostuu tässä projektissa normaalia vahvemmin, sillä IV-järjestelmän tulee läpäistä kaikki järjestelmän validointiin liittyvät tarkastuksemme ennen tuotannon käynnistymistä. Ylimääräistä aikaa ei ole”, Uotila kertoo.

Tablettituotanto-osaston ilmanvaihto uusitaan, sillä ilmanvaihtokoneiden tekninen käyttöikä lähenee loppuaan. Tablettituotanto-osasto on rakennettu 90-luvun alussa.

”Lääketuotantoympäristössä ilmanvaihdolle on tiukat vaatimukset, joita aika ajoin kiristetään. Ilmanvaihdon uusimisella varmistamme sen kapasiteetin riittävyyden ja lääketuotannon toimintaedellytykset”, Uotila sanoo.
 

Lisätietoja:

Tenho Oinonen
IV-projektipäällikkö
Bravida Finland
puh. 050 323 5824
tenho.oinonen@bravida.fi

Hanna Veijalainen
Yksikönjohtaja
Bravida Finland
puh. 040 552 4814
hanna.veijalainen@bravida.fi

Viivi Uotila
Rakennuttamisen projektipäällikkö
Orion
puh. 050 966 4426
viivi.uotila@orion.fi

Kuva: Orion