Bravida vastaa Jyväskylän Kankaalle rakentuvan kerrostalon talotekniikasta

Kangas on yksi Jyväskylän tärkeimmistä kehittyvistä alueista. Bravidan ja YIT:n yhteistyö on hioutunut toimivaksi yhteisten projektien myötä. 

Uutiset

Bravida toteuttaa talotekniset ratkaisut Jyväskylän Kankaalle rakentuvaan As Oy Jyväskylän Wäinön taloon. Rakennusprojekti on YIT:n. Bravida vastaa 32 asuntoa kattavan ja yhdeksän kerrosta käsittävän kerrostalon LVI-, sähkö- ja automaatiourakoista

Rakennusprojektissa erityistä on, että kerrostalon pystyhormit valetaan paikan päällä. Perinteisesti kerrostalojen hormit ovat muualta tilattuja valmishormeja. 

”Valmiselementtihormeja ei tähän projektiin saatu, mutta käy hormien rakentaminen näin perinteisestikin”, toteaa Bravidan yksikön johtaja Tuomo Huuskonen

Toinen normaalista hieman poikkeava työvaihe on vesikaton piippujen elementointien tekeminen maan tasalla. 

”Työvaiheen tekeminen maassa poistaa työtunteja katolta. Tämä helpottaa ja nopeuttaa työtä, ja työskentely maan tasalla yläilmojen sijaan on toki myös paljon turvallisempaa”, kertoo YIT:n vastaava työnjohtaja Sanna Lehto

Neljäs yhteinen kerrostalo alueella 

Bravida on ollut aliurakoitsijana YIT:n rakentamissa kerrostalokohteissa aiemminkin. Yhteistyö on hioutunut yhteisen tekemisen myötä. 

”Hyvä esimerkki on samanlainen suhtautuminen työturvallisuuteen. Bravidalle työturvallisuus merkitsee yhtä paljon kuin meillekin. Sen arvostaminen ei ole alalla itsestäänselvyys”, Lehto kertoo. 

Lehto on iloinen voidessaan myös luottaa siihen, että Bravida on samalla puolella pöytää. 

”Minulla on rakennustekninen koulutus, Bravidalla talotekniikan osaaminen. On tärkeää päästä tekemään asioita yhdessä ja samaan suuntaan, tehokkaasti ja laadukkaasti. Tällainen luottamus kehittyy yleensä vasta pidemmän yhteistyön kautta”, Lehto sanoo. 

”Paperilla voi olla sovittuna mitä vain, mutta yhteistyön toimivuus mitataan vasta työmaan arjessa”, hän lisää. 

Asiakas: YIT 
Tilaaja: Oy Sirius Capital Partners Ab 
Toimenpiteet: LVIA 
Urakka-aika: Bravida aloitti työt maaliskuussa 2023. Kerrostalo valmistuu marraskuun lopulla 2023. 
Lisätietoja: Bravida: Yksikön johtaja Tuomo Huuskonen, tuomo.huuskonen@bravida.fi, puh. 040 530 9961,
YIT: Vastaava työnjohtaja Sanna Lehto, sanna.lehto@yit.fi, puh. 050 438 2670