Bravida vastaa Mehiläisen hoivakohteiden teknisestä paloturvallisuudesta – ”Asukkaiden turvallisuus on ykkösasia”

Bravidan ja Mehiläisen sopimukseen kuuluu 124 kiinteistöä, jotka sijaitsevat ympäri Suomea. Kyseessä on Bravidan ensimmäinen valtakunnallinen paloturvallisuusjärjestelmien huoltosopimus.

Uutiset

Mikä on asumisessa tärkeintä? Tietysti turvallisuus. Siksi Bravida on ylpeydellä vastannut vuoden ajan suuresta osasta Mehiläisen sosiaalipalvelukohteiden paloturvallisuudesta.

”Asukkaiden turvallisuus on meille ykkösasia, ja kiinteistöjen paloturvallisuudella on siinä tärkeä rooli. Osa kohteiden asukkaista liikkuu apuvälineiden avulla, joten on äärimmäisen tärkeää, että olemme suojautuneet hyvin vahinkojen varalta”, Mehiläisen toimitilapäällikkö Nina Kujala kertoo.

Sopimukseen kuuluu 124 kiinteistöä, ja ne sijaitsevat eri puolilla Suomea. Mainiokodeissa asuu ikäihmisiä, Onnikodeissa puolestaan vammaisia ja vammautuneita. Ykköskodit tarjoavat asumispalveluja mielenterveyskuntoutujille, ja Familarin yksiköissä tarjotaan lastensuojelupalveluja. Näiden lisäksi sopimukseen kuuluu muun muassa Keminmaan terveysasema.

Huolletut laitteet ovat toimintavarmat

Mehiläisen ja Bravidan yhteistyö käynnistyi alkuvuodesta 2022 sopimukseen kuuluvien kiinteistöjen paloturvallisuusjärjestelmien perusteellisella tarkistamisella. Bravida tutustui kaikkiin kohteisiin, korjasi puutteita ja teki kohteisiin lakisääteisen vuosittaisen paloturvahuollon. Huoltoon kuuluu sprinklereiden, savunpoiston, paloilmoittimien sekä turva- ja opastevalaisinten huoltaminen.

”On tärkeää, että paloturvallisuusjärjestelmien huollot tehdään kalenterivuoden sisällä ajallaan. Kysymys on kiinteistöjen turvallisuudesta eli siitä, että asukkaat voivat asua turvallisessa ympäristössä. Kun paloturvalaitteet on huollettu oikein ja vuosittain, ne ovat toimintavarmat”, Mehiläisen kohteista vastaava Bravidan projektipäällikkö Tuomas Sarinko kertoo.

Sopimukseen kuuluu myös kiinteistöjen paloturvallisuuden jatkuva huoltaminen. Jos jossain kohteessa tulee ongelmia paloturvalaitteiden kanssa, otetaan sieltä yhteyttä Bravidan projektipäällikköön. Tämä organisoi ongelman korjaamisen. Koska kohteita on useita, merkitsee hyvä organisointikyky Bravidan päässä paljon.

”Vastaamme asiakkaidemme yhteydenottoihin aina mahdollisimman nopeasti, jotta heidän ei tarvitse pähkäillä asian etenemistä. Korjaamme ongelmat ja puutteet mahdollisimman nopeasti”, Sarinko kertoo.

Bravidalla kokonaisvaltainen ote

Reilun vuoden mittainen yhteistyö on sujunut Mehiläisen näkökulmasta onnistuneesti. Toimitilapäällikkö Kujala kiittelee erityisesti Bravidan kokonaisvaltaista otetta sopimukseen kuuluvista kiinteistöistä.

”Toiveemme mukaisesti Bravida on ottanut vetovastuun kiinteistöjen teknisestä paloturvallisuudesta. Vuosihuollot ovat ajan tasalla, ja voimme luottaa siihen, että paloturvallisuusjärjestelmät toimivat. Minun ei ole tarvinnut kysellä huoltojen perään vaan voin vain järjestelmistä seurata, miten paloturvallisuusasiat etenevät”, Kujala kuvailee.

Tarkastuslaitokset tekevät lakisääteiset tarkastukset laitteille. Olennaisena osana tarkastusta on varmistaa, että huollot on tehty ajallaan ja oikein. Tarkastusraportit on ohjattu suoraan Bravidalle.

”Raportit luetaan läpi Bravidalla, ja heiltä tulee tarvittaessa ehdotus puutteiden korjaamisesta aikatauluineen. Tämä helpottaa työtäni kaikkein eniten. Jos lukisin kaikki tarkastusraportit, en ehtisi mitään muuta tekemäänkään. Mehiläisellä on reilusti yli 600 toimipaikkaa, joista noin 170 kiinteistön ylläpidosta vastaamme”, Kujala kertoo.

Kyseessä on Bravidan ensimmäinen valtakunnallinen paloturvallisuusjärjestelmien huoltosopimus Suomessa. Takana on yksi toimintavuosi ja edessä vielä kaksi vuotta lisää.

Asiakas: Mehiläinen
Kohde: Sosiaalipalvelukohteiden paloturvallisuusjärjestelmien huoltosopimus.
Toimenpiteet: Paloturvallisuusjärjestelmien vuosihuollot sekä järjestelmien jatkuva huoltaminen.
Sopimusaika: Kolme vuotta alkuvuodesta 2022 alkaen.

Lisätietoja: Tuomas Sarinko, projektipäällikkö, tuomas.sarinko@bravida.fi, p. 040 513 8579