Bravidalaisten uratarinoita: Sähköpuolen neljä Hannua – näkemystä, kokemusta ja joukkueasennetta

Bravida on talotekniikan suurin työnantaja Pohjoismaissa, ja tiimissä on pitkän ja monipuolisen uran tehneitä konkareita. Hannu Saarinen, Hannu Saarela, Hannu Lehtiniemi ja Hannu Rissanen ovat sähköpuolen luottopakkeja, joilta kelpaa ammentaa oppia. Miltä Bravidan Hannujen arki näyttää? Julkaisemme joka viikko yhden Hannun tarinan lisää.

Uutiset Uratarina

Hannu Rissanen: ”Tiimityö kantaa parhaisiin tuloksiin”

Tiimin neljäs Hannu, yli 30 vuoden uran taloteknisen sähköurakoinnin parissa tehnyt Hannu Rissanen, aloitti muutama vuosi sitten Bravidalla Etelä-Suomen sähköurakoinnin yksikön johtajana. Hän työskentelee sähköurakoinnin projektien, liiketoiminnan kehittämisen sekä kaupallisten tavoitteiden parissa.

”Uskon tiimityön voimaan, ja yhteiset onnistumiset ovat tässä työssä parasta aina asentajista toimihenkilötiimiin. Työssä haastavinta ovat aikataulumuutokset sekä projektissa tapahtuvat poikkeamat. Meillä on Bravidan sähköpuolella loistava tiimi ja haasteista selvitään, kun asioita katsotaan yhdessä ja puututaan poikkeamiin varhaisessa vaiheessa”, Rissanen kiittelee.

Ennen Bravidalle tuloaan Rissanen työskenteli Aro Systemsillä useissa eri tehtävissä, viimeisimpänä liiketoimintajohtajana. Rissanen on lähtöisin Oulusta mutta asunut Helsingissä jo miltei 40 vuotta.

Heinolan mökki on Rissasen suosikkipaikkoja, ja lisäksi mies vannoo urheilun nimeen.

”Olen ehdottomasti urheilumiehiä. Harrastan jääkiekkoa ja hiihtoa, ja käymme työkavereiden kanssa pelaamassa padelia. Urheilun seuraaminen vie mukanaan.”

 

Hannu Lehtiniemi: ”Huumori on pitkän uran supervoima”

Sähköasentajana Pirkanmaalla toimiva Hannu Lehtiniemi siirtyi Bravidalle Sähköpekon yrityskaupassa. Sähköasentajaksi hän valmistui vuonna 1980 Nokian ammattikoulusta. Lehtiniemi on asunut koko ikänsä Nokialla ja tehnyt sähköhommia.

”Työsuhteeni on kestänyt vaatimattomat 29 vuotta. Onhan tässä monenlaista koettu ja paljon on rakennuskohteita nähty. Työssäni mielekkäintä on työn vaihtuvuus ja mukavat työkaverit. Asioita ei pidä ottaa liian vakavasti – huumorilla jaksaa”, kuuluu kokeneen asentajan motto.

Aktiivisen miehen vapaa-ajalla vauhtia piisaa. Lasten ja lastenlasten kuulumiset tuovat iloa Lehtiniemen arkeen. Lastenlasten touhujen lisäksi hän tykkää seurata myös raveja – ja erityisesti oman hevosen menoa.

Hannu Saarela: ”Monipuoliset toimeksiannot haastavat ja motivoivat”

Urakointipuolella sähkön tarjouslaskijana toimii Hannu Saarela. Hän valmistui sähköasentajaksi Vallilan ammattikoulusta vuonna 1995 ja on tehnyt pitkän uran sähkötöiden parissa. Saarela on työskennellyt Bravidalla tarjouslaskijana viitisen vuotta ja sitä ennen projektipäällikkönä vuosina 2005–2017 ja sähköasentajana 2004–2005. Saarela on myös entisiä Sähköpekon miehiä ja hänestä tuli bravidalainen vuonna 2015, kun Bravida osti Peko-konsernin.

”Uusien haastavien kohteiden laskeminen on mielekästä ja palkitsevaa työtä. Kaikki toimeksiannot ovat erilaisia, ja räätälöimme aina ratkaisun, joka sopii kulloisenkin asiakkaan tarpeisiin”, Saarela kuvailee tehtäviään, joissa tarvitaan tarkkuutta, itsenäistä työotetta ja sitoutumista sovittuihin aikatauluihin.

Vapaa-ajallaan Saarela rentoutuu matkustelun ja monipuolisen liikunnan parissa.

 

Hannu Saarinen: ”Työni on itsenäistä, mutta ympärillä on mahtava porukka”

Hannu Saarinen toimii puolestaan Tampereella sähkön tarjouslaskijana: ”Hannu taisi olla aika yleinen etunimi jonnekin 60-luvulle asti. Hannu Karpo lienee tunnetuimpia hannuja, ja sitten meillä on Bravidalla useampi Hannu, joilla on yhtä komea ja pitkä työura takana”, Saarinen naurahtaa.

Loppiaisaatosta 1996 lähtien tamperelaisen Sähköpekon palveluksessa työskennelleestä Hannu Saarisesta tuli bravidalainen vuonna 2015. Myös Saarinen on entisiä Sähköpekon miehiä. Tuolloin Bravida laajensi toimintansa Suomeen ostamalla 320 ammattilaista työllistäneen Peko-konsernin.

”Bravida oli silloin itselleni täysin tuntematon yritys, mutta olen viihtynyt erinomaisesti: tämä on paras työpaikka, jossa olen työskennellyt. Vaikka työni sähkön tarjouslaskijana on itsenäistä, ympärillä on mahtava porukka. Bravidalla on hyvä yhteishenki ja työntekijöistä pidetään huolta.”

Sähkön tarjouslaskijana Saarinen pääsee laittamaan itsensä likoon monipuolisten projektien parissa. Työ on monesti kiireistä ja laskettavana on useampi projekti samaan aikaan, mutta ajoittainen hektisyys ei Saarista hetkauta. Työ on samalla mielekästä ja palkitsevaa. Numeroiden vastapainona vastuuntuntoinen mies nauttii myös metsänhoitotöistä.

Tutustu Bravidan monipuolisiin uramahdollisuuksiin täällä.