Tulevana kesänä Bravida Finland tarjoaa alan tulevaisuuden osaajille useita kesätyöpaikkoja! Lue tulevan tiimisi haastattelut

Me Bravidalla haluamme tarjota mahdollisuuden oppimiseen sekä ammatilliseen kasvuun. Kesätyömahdollisuuksia löytyy kaikista toimipaikoistamme ja haemme esimerkiksi työnjohtoharjoittelijoita pääkaupunkiseudun IV- ja LV-yksiköihin sekä insinööriharjoittelijoita sprinkleri- ja automaatio yksikköön Helsinkiin ja LVI-yksikköön Jyväskylään. Sähköpuolen insinööriharjoittelijoita haemme muun muassa Lappeenrantaan ja Kouvolaan. Eri yksikkömme kertovat, millaiseen tiimiin sinä voisit päästä kesätöihin tänä vuonna.

Uutiset

Bravida palkkaa talotekniikan osaajia kesäksi Vaasaan ja Seinäjoelle

Bravidan Vaasan ja Seinäjoen kohteet tarjoavat kesällä kiinnostavia työtehtäviä asentajille, insinööriopiskelijoille ja projektipäällikköharjoittelijoille.

Bravidan Vaasan ja Seinäjoen yksikössä eivät työt lopu tulevana kesänä. Kaupungeissa ja lähialueilla on käynnissä useita projekteja, joten niihin haetaan kesätöihin useita sähkö-, LV- ja IV-asentajia. Lisäksi tarvitaan automaatio-osaajia ja väkeä myös Bravidan Service-yksikköön.

”Meillä työntekijöille annetaan vapautta ja vastuuta. Samalla odotamme, että työntekijämme hoitavat sovitut asiat vastuullisesti, hyvin ja ajallaan. Kollegat, työmaiden kärkimiehet ja esihenkilöt auttavat, kun tulee kysymyksiä. Puhallamme yhteen hiileen, ja apu löytyy aina läheltä”, yksikönjohtaja Dennis Sundqvist lupaa.

Sundqvistin yksikössä Vaasassa ja Seinäjoella työskentelee reilut sata talotekniikan osaajaa. Yksikössä väen vaihtuvuus on vähäistä, ja työntekijät viihtyvät.

”Meillä on hyvä ja rento fiilis. Meillä on myös hauskaa: me vitsailemme ja huumoria riittää. Se lisää kaikkien hyvinvointia”, Sundqvist kertoo.

Bravida auttaa kasvamaan alan parhaaksi tekijäksi

Bravidan Vaasan ja Seinäjoen yksikkö on kasvanut vuodesta toiseen niin henkilöstön määrän kuin tuloksenkin suhteen. Suunta näyttää olevan edelleenkin vain ylöspäin.

”Talotekniikan töitä kannattaa tulla tekemään juuri meidän kanssamme. Bravida antaa jokaiselle mahdollisuuden kehittää uraansa ja kasvaa alan parhaaksi tekijäksi. Meillä voi työskennellä eri talotekniikan osa-alueiden tehtävissä. Töitä voi siirtyä tekemään myös muihin Pohjoismaihin”, Sundqvist vinkkaa yhteensä noin 13 000 henkeä Pohjoismaissa työllistävästä Bravidasta.

Myös Sundqvist aloitti alan työt kesätyöntekijänä, opiskellessaan sähköalaa ammattikoulussa. Sen jälkeen hän on opiskellut automaatioinsinööriksi ja sitten vielä energiatekniikan diplomi-insinööriksi. Bravidalle hän päätyi parin yrityskaupan myötä.

Yleensä kesän jälkeen lähes puolet kesätyöntekijöistä on jäänyt pysyvämmin Bravidalle – joko vakituisiksi työntekijöiksi, osa-aikaisiksi tai loma-aikojen avuksi.

”Kiinteistöjen energiatehokkuutta lisätään juuri nyt vauhdilla, ja vastuullisuus sekä vihreät arvot vain korostuvat tulevaisuudessa. Työt tuskin loppuvat jatkossakaan”, Sundqvist toteaa.

Hae kesätöihin Bravidalle!

  Vasemmalla Ville Hakala ja oikealla Matti Kokkonen

Pirkanmaalla on kesätöitä monipuolisista työmaista ja haasteista syttyville sähköasentajille

Tulevana kesänä Bravida tarjoaa kesätyöpaikkoja sähköasentajille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään monipuolisissa kohteissa Tampereen seudulla. Kesätyöntekijät saavat tukea kollegoilta ja esimiehiltä, joten yksin ei tarvitse jäädä.

Oletko sähköasentaja ja vailla kesätöitä? Tulevana kesänä Bravida palkkaa sähköasentajia kesätöihin Pirkanmaan alueelle.

”Meillä on isoja kohteita, joihin etsimme tekijöitä. Tiimissämme puhalletaan yhteen hiileen, asioista keskustellaan ja ongelmiin saa heti apua. Meillä on tosi hyvä porukka”, Bravidan sähköurakoinnin sähköasennuspäällikkö Ville Hakala kertoo.

Hakalan tiimissä työskentelee 25 työntekijää. Porukassa on osaajia 20-vuotiaasta 63-vuotiaaseen. Kokeneimmat työskentelevät työmaiden vetäjinä eli kärkimiehinä. Tällä hetkellä työmaina on esimerkiksi isoja kouluja, ja kohteita on Tampereen lisäksi Ylöjärvellä, Pirkkalassa ja Valkeakoskella.

”Työmailla on kohteen suuruuden mukaan esimerkiksi viisi tai kahdeksan sähköasentajaa. Toisilta saa aina tukea, eikä yksin tarvitse jäädä”, Hakala lupaa.

Kilpailtu ala isoine työmaineen

Esimiehenä Hakala korostaa avoimuutta ja pyrkii antamaan työntekijöille omaa tilaa sekä vastuuta.

”En ole vanhan liiton esimies, joka käskee, valvoo tiukasti ja puuttuu joka asiaan. Monet sähkärit tykkäävät siitä, että he saavat tehdä töitä itsenäisesti. Kun on tehnyt vaikka 30 vuotta hommia, ei siinä esimiehen kannata hyppiä silmille. Tarjoan apua ja tukea tarvittaessa, ja luon hyvät edellytykset hommien hoitamiseen”, Hakala painottaa.

Myös Hakala on aloittanut työuransa kesätöissä. Hän työskenteli nurmikonleikkaajana Valkeakosken kaupungilla noin 14-vuotiaana. Ensikosketus sähköalan töihin oli vuonna 2010, jolloin hän teki ammattikoulun työharjoittelun Sähköpekolla. Työt jatkuivat kesälomilla.

Ammattikorkeakouluopintojen aikana ja jälkeen Hakala jatkoi Sähköpekolla töitä ensin projektinjohtoharjoittelijana, sitten projektinjohtajana ja projektipäällikkönä. Bravida osti Sähköpekon vuonna 2015, jolloin Hakala siirtyi Bravidalle. Nyt hän on työskennellyt vuoden ajan sähköasennuspäällikkönä ja tiiminsä esimiehenä vetäen sähköurakointiprojekteja.

”Tämä on todella kilpailtu ala. Teemme isoja sähköurakointeja, ja työmaat ovat monipuolisia. Tässä työssä teknologia myös kehittyy vauhdilla, ja uusia järjestelmiä tulee jatkuvasti. Yksikään päivä ei ole samanlainen. Se pitää virkeänä”, Hakala iloitsee.

 

Ilmanvaihtoasentajille on tarjolla kesätöitä Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä

Bravida etsii tulevaksi kesäksi kesätyöntekijöitä ilmanvaihtourakoihin. Olipa tekijä opiskelija tai alan ammattilainen, työssä pääsee heti tositoimiin ja oppimaan uutta.

Bravidalla on parhaillaan käynnissä useita ilmanvaihtourakoita Pirkanmaan alueella ja Kanta-Hämeessä. Uudiskohteiden työmaat ovat niin laajoja, että alueille palkataan kesätöihin ilmanvaihtoalaa opiskelevia tai alan töitä jo täysillä tekeviä osaajia.

”Aloitamme kesällä työt Hämeenlinnassa isolla Ahveniston sairaalan työmaalla, jossa vastaamme uuden sairaalan kahden ensimmäisen osion ilmanvaihdon rakentamisesta. Kesän yli jatkuvat myös muutaman Tampereella sijaitsevan koulutyömaan urakat”, Bravidan IV-asennuspäällikkö Matti Kokkonen kertoo.

Hän kannustaa alan osaajia hakemaan kesätöihin juuri Bravidalle, sillä tämänhetkiset ja potentiaaliset uudet työmaat ovat monipuolisia. Niissä on mahdollisuus tehdä vaihtelevia ilmanvaihtotöitä ja oppia alan uusinta tekniikkaa.

”Meillä on tiimissä hyviä asentajia, joilta saa oppia tulevaan”, Kokkonen vinkkaa.

Yksin ei tarvitse pärjätä

Kokkosen tiimin ilmanvaihtoasentajien ikähaitari on laaja: porukan nuorin on armeijassa ja vanhin lähentelee viittäkymppiä. Kesätyöntekijöiden ei tarvitse pärjätä työmailla yksin. Heitä ei myöskään palkata tekemään apuhommia, eli kantamaan putkia tai muita työtarvikkeita.

”Työntekijät pääsevät esimerkiksi asennustöihin konehuoneisiin kokeneemman asentajan pariksi. Ja jos kokemusta on enemmän, voi tehdä itsenäisesti pienempiä asennustöitä. Siinä pääsee hyvin testaamaan, millaista on työskennellä yksin. Apua saa aina”, Kokkonen lupaa.

”Muistan omilta kesätyövuosiltani, että ylivoimaisesti parhaiten sitä oppi, kun iskettiin kuva käteen ja ohjattiin tekemään töitä sen perusteella”, hän muistelee.

Tiimissä avoin ja rento ilmapiiri

Kokkoselle on tärkeää pitää tiimissään avoin ja rehellinen ilmapiiri. Hän korostaa myös rentoutta.

”Meillä kannustetaan työntekijöitä ja pyritään pitämään ilmapiiri avoimena. Meillä on sitoutunut ja hyvin toimeen tuleva porukka”, Kokkonen kehuu.

Kokkonen pitää kesätyöpaikkaa ponnahduslautana – onhan hän itsekin aloittanut alan hommat juuri kesätöissä. Kun hän oli tehnyt asennustöitä kymmenen vuotta, hän siirtyi toimihenkilöksi alkuvuodesta 2015.

”Kun tekee kesätöissä hommat hyvin ja tulee porukan kanssa toimeen, nimi jää varmasti muistiin. Työharjoitteluun tai vaikka opinnäytetyötä tekemään on matalampi kynnys, kun on tullut tutuksi. Eikä koskaan tiedä, milloin paikka on auki vakitöihin”, Kokkonen vinkkaa.

Yksikönjohtaja Mika HyväriKuvassa sprinklerin yksikönjohtaja Mika Hyväri

Bravidan sprinkleriyksikkö palkkaa kesätyöntekijöitä – ”Olemme eteenpäin menevä ja kunnianhimoinen porukka”

Sammutusjärjestelmien parissa pääsee tekemään töitä niin urakoinnissa, huollossa kuin suunnittelussa. Alan ammattilaisista on kova pula. Bravidalla osaajille taataan hyvät oltavat ja mahdollisuus kehittymiseen sekä kasvuun.

Osaatko asentaa paloturvalaitteita? Tai onnistuuko sinulta paloturvalaitteiden huolto? Vai haluatko mukaan sprinklerijärjestelmien projektitoimintaan esihenkilön asemassa?

Jos vastasit kyllä edes yhteen kysymyksistä, meillä on sinulle hyviä uutisia: Bravida palkkaa kesätyöntekijöitä sprinkleriyksikköönsä kesäksi 2023!

”Jos opiskelee esimerkiksi LVI-insinööriksi ammattikorkeakoulussa tai tekee jo alan töitä, suosittelen lämpimästi hakemaan meille kesätöihin ja tutustumaan sprinkleritoimintaan. Toimihenkilöpuolella projektin vetäjä huolehtii, että työt soljuvat työmailla tavaroiden, työvoiman ja aikataulun puolesta. Työssä vaaditaan paineensieto- ja ratkaisukykyä, ja lisäksi on pystyttävä hyvään yhteistyöhön ihmisten kanssa”, Bravidan sprinkleriyksikön johtaja Mika Hyväri kertoo.

Tiimillä hyvä tulos ja yhteishenki

Bravidalla on parhaillaan käynnissä kaiken kokoisia projekteja aina suurista sairaaloista pienempiin kohteisiin teollisuuden ja toimitilojen puolella. Service- eli huoltopuolella huolletaan sammutusjärjestelmiä ja tehdään pientöitä.

Sprinkleriyksikössä on myös mahdollisuus tehdä KVR:ää eli kokonaisvastuurakentamista. Siinä urakoitsija huolehtii avaimet käteen -periaatteella rakennuskohteen toteuttamisesta ja kaikista vaiheista suunnittelusta alkaen. Toimihenkilöpuolelle palkattavilla on oltava hyvät IT-taidot, eli muun muassa taitoa käyttää MS Officen ohjelmia.

Bravidan sprinkleritiimillä sujuu hyvin: se on tehnyt sekä hyvää tulosta että pitänyt yllä hyvää henkeä.

”Olemme eteenpäin menevä ja kunnianhimoinen porukka. Tiimistämme löytyy paljon erilaisia persoonia, ja juuri se on tiimimme suuri rikkaus”, Hyväri kertoo.

”Mika on kannustava esihenkilö”

Bravidan sprinkleritiimiin kuuluu muun muassa projektipäällikkö Viki Bäckström.

”Mika on kannustava esihenkilö, joka antaa tiimiläisten kasvaa ja kehittyä. Kenenkään ei tarvitse jämähtää urallaan paikalleen. Mika antaa palautteen heti, ja lisäksi hän antaa paljon positiivista palautetta. Hän on läsnä, kuuntelee ja auttaa tarvittaessa”, Bäckström kuvailee.

Maantieteellisesti lähes koko Suomi on edustettuna sprinkleriyksikössä, kun tiimiläiset ovat lähtöisin ympäri Suomea: Pohjois-Suomesta, länsirannikolta, Etelä-Suomesta ja Savosta. Tällä hetkellä tiimiläiset asuvat Helsingissä, Jyväskylässä, Oulussa, Tampereella ja Turussa.

”Annan palautetta suoraan, mutta en jätä tiimiäni yksin. Pidän fiilistä yllä avoimella keskusteluyhteydellä ja viestinnällä. Jos tähän porukkaan haluaa, kannattaa ehdottomasti hakea kesätöihin”, Hyväri kertoo lähes parinkymmenen hengen tiimistään.

Hyvärin tavoitteena on paitsi johtaa sprinkleriyksikön arkea mahdollisimman tuloksekkaasti myös auttaa ihmisiä kehittymään niin itse työssä kuin uralla ylipäätään.

”Mikäli kesätöiden jälkeen haluaa jatkaa hommia opintojen ohella, töitä on varmasti tarjolla. Työ sprinklerijärjestelmien parissa on monipuolista, eikä kahta samanlaista päivää ole. Tässä työssä oppii valtavasti”, hän lupaa.

Hae kesätöihin Bravidalle!