Peliyhtiö Supercellilta ruokatalo Valiolle – fillaroi tämä 10 kilometrin reitti Bravida-kohteelta toiselle Helsingissä

Pääkaupungissa on lukuisia Bravidan urakoimia kohteita sekä rakennuksia, joihin Bravidalla on jatkuva service- eli huoltosopimus. Niistä kahden välille muodostuu upea pyöräilyreitti.

Uutiset Ilmanvaihto Huolto ja ylläpito

Helsinki on loistava fillarointikaupunki. Kahden Bravida-kohteen eli Supercellin toimiston ja Valion pääkonttorin välinen etäisyys on lähes tasan kymmenen kilometriä pyöräteitä pitkin. Tämän reitin pyöräileminen on loistava tapa tutustua kesäiseen Helsinkiin. 

Tässä reittiohje ja nähtävyydet täydellisen kesäpäivän ihanalle fillarointiretkelle. Avaa Google Mapsista kartta, jonka avulla tiedät tarkalleen, mistä kohdasta kääntyä ja minne. 

 1. Aloita Supercellin pääkonttorilta, jonka ilmanvaihtolaitteet Bravida on urakoinut 
  Pyörälenkki alkaa meren ääreltä Jätkäsaaresta, jossa sijaitsee peliyhtiö Supercellin (https://supercell.com/en/) puurakenteinen toimistorakennus. Bravida toteutti toimiston ilmanvaihtourakan ja vastaa nyt ilmanvaihtolaitteiden vuosittaisista huolloista. Helteisinä kesinä ilmanvaihto onkin raikkaan sisäilman tärkein tekijä. Helsingin kaupunki on palkinnut SRV:n rakentaman uudisrakennuksen (https://www.srv.fi/referenssit/supercellin-toimisto/) Rakentamisen ruusulla vuonna 2020. 

 2. Piipahda kahvilla ja käy ihastelemassa Sibelius-monumenttia 
  Lähde Jätkäsaaresta Mechelininkatua pitkin pohjoiseen. Kun Hietaniemen hautausmaa päättyy, käänny vasemmalle Hietaniemenkadulle. Hietakannaksentietä ja Merikannontietä pääset Taivallahdelle. Pian vasemmalla on Cafe Regatta (http://www.caferegatta.fi/), jossa kannattaa pysähtyä virvokkeille. Kahvittelun jälkeen voi käydä ihastelemassa Sibelius-monumenttia (https://www.myhelsinki.fi/fi/n%C3%A4e-ja-koe/n%C3%A4ht%C3%A4vyydet/sibelius-monumentti) Sibeliuksen puistossa.

 3. Fillaroi Pikku-Huopalahden puiston läpi 
  Palaa Sibelius-monumentilta takaisin Merikannontielle. Jatka tietä, kunnes voit kääntyä Paciuksenkadulle. Jatka katua niin pitkään, kunnes näet oikealla Meilahden McDonald’sin. Vaihda ravintolan puolelle tietä ja jatka Pikku-Huopalahden puiston (https://vihreatsylit.fi/pikku-huopalahden-puisto/) läpi rannan vierustaa niin pitkään, kunnes voit kääntyä vesialueen päättymisen jälkeen vasemmalle.

 4. Ihastele upeaa Riistavuoren puistoa 
  Pikku-Huopalahden ja Huopalahden läpi ajettuasi tulet Haagan liikenneympyrälle, joka on Suomen suurin. Kaarra liikenneympyrän vasenta puolta, alita Vihdintie ja käänny vasemmalle kohti Riistavuoren puistoa. Metsä- ja kallioalueen läpi ajettuasi pääset alittamaan junaraiteet. Käänny raiteiden jälkeen vasemmalle, minkä jälkeen alitat Vihdintien. Aja 300 metriä suoraan ja tee tiukka käännös oikealle. Vajaan 150 metrin jälkeen saavut Meijeritielle. Käänny vasemmalle ja aja sata metriä. Viimeinen kohde eli Valion pääkonttori ja tuotekehitysyksikkö on vasemmalla.

 5. Päätä fillarointi Bravidan huoltamalle Valion pääkonttorille ja tuotekehitysyksikköön 
  Bravida on vastannut Pitäjänmäellä sijaitsevan Valion pääkonttorin ja tuotekehitysyksikön (https://www.valio.fi/) huolloista vuodesta 2015 alkaen. Kyseessä on kaiken kattava talotekniikkasopimus, johon kuuluu päivittäinen kiinteistönhoito, LVI-huollot, jäähdytyshuollot sekä sprinklerijärjestelmä. Talotekniikan tulee toimia paitsi siellä työskentelevien valiolaisten ja kaikkien vierailijoiden, myös tuotekehityksen näkökulmasta. Kun uusia tuotteita luodaan ja testataan, tulee sisätilojen lämpö-, ilmankosteus- ja muiden olosuhteiden olla vakaat. Valion pääkonttori on valmistunut vuonna 1978, ja sen ovat suunnitelleet arkkitehdit Matti K. Mäkinen ja Kaarina Löfström. 

Jos energiaa ei riitä enää fillarointiin, voit palata takaisin Helsingin keskustaan junalla. Toivottavasti nautit fillaroinnista ja monipuolisista maisemista!