Kuumana kesänä kiinteistö tarvitsee jäähdytystä

Milloin on paras hetki huoltaa jäähdytyslaitteet? Jäähdytyslaitteiden huolto on tärkeää muulloinkin kuin kesähelteillä. 

Uutiset

Kiinteistön jäähdytyskaluston huoltaminen tulisi tehdä silloin, kun laitteita käytetään vähiten. Lomakaudenkin takia fiksuinta olisi laittaa huoltotyöt ja mahdolliset korjaustyöt käyntiin ajoissa. 

”Asiakkaat heräävät, kun ensimmäinen lämpöaalto tulee. Meillä olisi hyvin aikaa tehdä jäähdytyksiä ja käydä niitä läpi talvella. Kovin sesonki jäähdytysasennuksissa on huhtikuusta syyskuun alkuun, siinä tehdään lähes vuoden työt”, sanoo Bravidan jäähdytysliiketoiminnan päällikkö Jarmo Rantanen. 

Kesällä jäähdytysasennusta ja huoltoa riittää. 

Päivittäin tulee vikakeikkoja, ja käymme asentamassa uusia laitteita. Monessa paikassa laitekanta on vanhaa, ja sitä olisi järkevää uusia talven aikana. 

Bravida huoltaa jäähdytyslaitteita erilaisissa kohteissa 

Teollisuuden prosessijäähdytys on ympärivuotista työtä ja vaatii useammin huoltotoimenpiteitä.  

Tuotannossa voidaan tarvita esimerkiksi pakaste- tai kylmähuoneita, ja ne vaativat useamman huoltokäynnin vuodessa. Suuret kylmäainemäärät vaativat, että vuototarkastukset suoritetaan useamman kerran vuodessa.  

Bravida toteuttaa ja huoltaa jäähdytyslaitteistoja tyypillisesti toimistokiinteistöissä, liikekeskuksissa, kauppatiloissa, tuotantolaitoksissa ja liikkuvissa kalustoissa. Työmaina on niin saneerattavia kuin uudiskohteitakin. 

Huoltosopimusten puitteissa uusitaan kiinteistön jäähdytyslaitteita. Usein jäähdytys on osa Bravidan kokonaisurakointia. 

”Isommissa laitekokonaisuuksissa saamme tyypillisesti suunnittelijoilta tarjouspyynnöt ja silloin lähdetään toteuttamaan asiakkaan tarpeita.” 

Laitehuollot ovat välttämättömiä 

Millaisia ongelmia jäähdytyslaitteissa sitten on? Yleisimmin häiriö on jäähdytyskoneessa, jolloin lämmöt nousevat kiinteistössä. Jarmo Rantasella on selkeä lääke siihen, miten häiriöt voidaan välttää: 

Laitteiden huollot ovat välttämättömiä hyvissä ajoin ennen jäähdytyskauden alkua. Silloin tarkistettava, että laitteet toimivat moitteettomasti. Varaosissa voi kestää useampia viikkoja, joskus jopa kuukausia, joten tämä on otettava huomioon. 

Toimiva jäähdytys on ensiarvoisen tärkeä kiinteistöissä. Silloin on helpompi saada vuokralaisia tiloihin. Jos lämpötila nousee korkeaksi, on siitä haittaa työntekijöille ja liiketoiminnalle.  

Kiinnostuitko? Lue lisää jäähdytyksestä täältä>>

Lisätietoja:

Jarmo Rantanen

Jäähdytysliiketoiminnan päällikkö - Service

jarmo.rantanen@bravida.fi

Puh: +358 40 050 4190