Neljännesvuosiraportti heinä-syyskuu 2023

Bravida-konsernin liikevaihto kasvoi edelleen Q3 aikana, samoin tilauskertymä on kasvanut sekä urakoinnissa että servicessä.

Uutiset

Bravida-konserni julkaisi tänään neljännesvuosiraporttinsa heinä-syyskuulta 2023. Tässä tiedotteessa esitetään Q3:n avainluvut Bravida-konsernin ja Bravida Finlandin osalta. 

Bravida-konsernin liikevaihto kasvoi kahdeksan prosenttia ja oli 6 583 miljoonaa Ruotsin kruunua (6 097). Tilauskanta pysyi hyvänä ja oli 16 459 miljoonaa Ruotsin kruunua (17 895). EBITA-marginaali on ollut paineen alla ja laski ennakko-odotusten mukaisesti hieman 5,4 % (5,9).

”Liikevaihto kasvoi kahdeksan prosenttia, josta kolme prosenttia oli orgaanista kasvua. Orgaaninen kasvu on jatkunut edelleen Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa, mutta tavanomaisemmalla tasolla verrattuna aikaisempiin vuosineljänneksiin. Markkinoilla vallitsevassa hintapaineessa Bravidan strategia keskittyä kannattavuuteen volyymin sijaan on johtanut siihen, että olemme olleet entistä tarkempia projektien valinnassa. Kysyntä on ollut odotettua parempaa ja tilauskertymä on kasvanut sekä urakoinnin että servicen osalta yhteensä 11 %, mikä näkyy tilauskannan hyvänä tasona”, Bravidan konsernijohtaja Mattias Johansson sanoo.

Bravida Finlandin kasvu jatkui

Bravida Finlandin liikevaihto oli kolmannella vuosineljänneksellä 45,7 miljoonaa euroa. Kasvua edelliseen vuoteen tuli 19 prosenttia. Liikevoitto ennen liikearvopoistoja jäi vuoden takaisesta ja oli 1,11 miljoonaa euroa, joka vastaa 2,4 prosentin kannattavuutta.

Uusia tilauksia Bravida Finland sai heinä-syyskuussa 42,8 miljoonan euron arvosta ja tilauskanta, 113,2 miljoonaa euroa, on edelleen vahva.

”Kasvuun voimme olla tyytyväisiä, mutta kannattavuus olisi voinut olla parempi. Alaskirjaukset joissakin pitkäkestoisissa ja kiinteähintaisissa projekteissa ovat rasittaneet tulosta. Keskitymme nyt erityisesti kannattavuuteen, ja siksi olemme entistäkin tarkempia projektien valinnassa sekä hankinnoissa ja hinnoittelussa.

Bravida Finland panosti vuosineljänneksellä kahdella yrityskaupalla palveluliiketoimintaan ja maantieteelliseen laajentumiseen. Näemme markkinoilla edelleen ostomahdollisuuksia ja arvostustasot ovat rauhoittuneet tämän vuoden aikana.

Markkinatilanne jatkuu haastavana, mutta korjausrakentaminen, palveluliiketoiminta sekä vihreään siirtymään liittyvät energia- ja ilmastotoimet tuovat uusia liiketoimintamahdollisuuksia”, Bravida Finlandin toimitusjohtaja Marko Holopainen kuvaa yhtiön tilannetta.

Lue konsernin tulosraportti täältä https://www.bravida.fi/investors/.

Lisätietoja:
Marko Holopainen
toimitusjohtaja, Bravida Finland Oy
p. 0400 458 158
marko.holopainen@bravida.fi