Työpaikan hyvä yhteishenki auttaa sekä oppimaan että jaksamaan

Arif Ismaili ja Rasmus Kekki työskentelevät arjessa tiiviisti yhdessä. Arif työskentelee Bravidalla oppisopimuksella ja Rasmus Arifin työpaikkaohjaajana. Arif aloitti työt oppisopimuksessa Bravidalla loppukesästä 2022 onnistuneen kesätyöjakson jälkeen. Hyvän ruoan lisäksi Arifia ja Rasmusta yhdistää halu huolelliseen työskentelyyn sekä uralla kehittymiseen.

Uutiset

Teimme jutun Rasmuksesta ensimmäisen kerran viime vuoden toukokuussa, jossa kerroimme hänen opinnoistaan erikoisammattitutkinnossa. Kekin ura Bravidalla on jatkunut nousujohtoisena ja hyvälle työntekijälle on löytynyt paikka myös työpaikkaohjaajana. ”Meille molemmille Bravidassa parasta on ehdottomasti hyvät työkaverit. Töissä voi olla myös kivaa” Arif ja Rasmus kertovat. Rasmus on ehtinyt työskennellä alalla jo yli 12 vuotta, kun hän kokeili kavereidensa innoittamana töitä rakennustyömailla. ”Putkimiestä ei voi korvata tai automatisoida. Itselleni on tärkeää, että pääsen tekemään käsilläni töitä” Rasmus täsmentää. Arifilla on hieman samanlaiset terveiset alasta kiinnostuneille: ”Tämä on hyvä ammatti ja koen, että se sopii minulle. Lisäksi on tärkeää, että tässä ammatissa voi kehittyä jatkuvasti paremmaksi.” Nälkä kasvaa syödessä ja molemmille työssä kehittyminen lisää motivaatiota oppimaan lisää.

”Ensin opettajani kertoi minulle, että voisin tulla Bravidalle töihin. Sovimme aloittamisesta ja pääsin töihin heti seuraavana maanantaina. Halusin oppia jatkuvasti lisää ja tehdä enemmän, joten pyysin päästä sellaiselle työmaalle, jossa riittäisi paljon tekemistä ja opittavaa” Arif kertoo matkastaan Bravidalla. ”Näin minusta ja Rasmuksesta tuli työpari. Opin ammattiin kouluttautumisen lisäksi myös suomen kieltä esimerkiksi juuri Rasmuksen kanssa työskennellessä. Käyn lisäksi suomen kielen kursseilla, mikä tukee oppimistani. Tosin slangia on välillä vielä vaikeaa ymmärtää! Rasmus on hyvä työpaikkaohjaaja, koska hän jaksaa käydä asiat perusteellisesti läpi. Hänelle voi myös sanoa suoraan, jos haluan kerrata jotain” Arif jatkaa.

”Työssä ei tarvitse olla seppä syntyessään. Arvostan Arifia, koska hän haluaa kehittyä ja panostaa työhön. Tässä ammatissa hyvällä asenteella pääsee todella pitkälle” Rasmus puolestaan kertoo. Työpari tekee töitä sekä yhdessä että erikseen. Yhteistyön saumattomuus on tärkeää sujuvan työarjen kannalta. Rasmus on Arifin tukena työssä aina tarvittaessa ja ohjeistaa ja käy läpi työtehtävät sekä kertoo, miksi ne ovat tärkeitä kokonaiskuvan kannalta. ”Käymme aina yhdessä asiat läpi. Tällä hetkellä olemme töissä kohteessa, jossa tehdään paljon sarjatyötä. Sen avulla tulee hyvää kertausta ja Arif pärjää jo usein ilman apua töissä” Rasmus kertaa.

Arifille työssä tällä hetkellä haastavinta on hitsaaminen, mutta hän uskoo oppivansa sen kyllä oppisopimuksen edetessä. ”Minulle haastavinta on taas tiukat ja välillä haasteellisetkin aikataulut. Välillä voi tulla yllättäviäkin tilanteita ja muutoksia, mutta kun pitää mielen lujana, uudet tilanteet hoituvat kyllä” Rasmus pohtii.

Vapaa-aikana Arif tykkää viettää aikaa kotona perheen kanssa sekä katsella elokuvia ja kuntoilla. Töissä työparilla riittää juteltavaa. ”Ruoan lisäksi meitä kiinnostaa esimerkiksi hienot autot.” Rasmus naurahtaa.