Bravida auttaa Asunto Oy Raision Keskuslähiötä kohti energiatehokkaampaa asumista

Bravida tekee As.oy. Raision Keskuslähiön linjasaneerauksessa LVI-työt ja uusii lämmitysjärjestelmän verkoston. Saneeraus mahdollistaa rakennuksessa lämmön paremman tasapainottamisen, joka lisää asuinmukavuutta ja parantaa samalla myös kohteen energiatehokkuutta.  

Uutiset

As.oy. Raision Keskuslähiölle tehdään vuonna 2024 kattava linjasaneeraus. Bravida suorittaa kohteessa LVI-työt. ”Lämmön osalta rakennuksessa aiemmin ollut yksiputkijärjestelmä vaihdetaan linjasaneerauksessa kaksiputkijärjestelmään, jonka avulla Bravida mahdollistaa rakennuksessa paremman lämmön tasapainotuksen ja lämmönsäädön. Lisäksi Bravida tekee kohteeseen käyttöveden ja viemärien asennukset, pudistaa ilmanvaihdon kanavat, tekee tarvittavat mittaukset sekä uusii päätelaitteet”, Bravidan Turun LVI-yksikön yksikönjohtaja Janne Kauppinen kuvailee projektia. 

Kaksiputkijärjestelmä parantaa kohteen energiatehokkuutta, sillä aiempaan verrattuna se mahdollistaa esimerkiksi tarkemman lämmönsäädön. Kun pattereilla on oma syöttö- ja paluuputki, lämpötilan säätö voidaan tehdä tarkasti ja huonekohtaisesti. Lisäksi kaksiputkijärjestelmä mahdollistaa tehokkaamman lämmönsiirtojärjestelmän, joka on helpompi säätää toimimaan halutulla tavalla. Linjasaneerauksen myötä hyvin suunnitellut järjestelmät ja laadukas asennus lisäävät kiinteistön energiatehokkuutta.  

”Raision Keskuslähiötä voisi kutsua Raision maamerkiksikin. Se on keskeisellä ja näkyvällä paikalla ja sen tunnistaa monet, jotka eivät välttämättä edes asu alueella. On hienoa päästä uudistamaan kyseistä kohdetta”, Kauppinen kertoo.  

Kerroksia Raision Keskuslähiössä on kaikkiaan 16, jonka vuoksi logistiikan suunnittelussa tulee olla erityisen huolellinen. ”Kohde on laaja ja siinä on paljon kerroksia. Aiomme siitä huolimatta saada linjasaneerauksen valmiiksi tehokkaalla aikataululla”, Albi Oy:n työpäällikkö Juha Leppäniemi sanoo. 

Logistiikka on tärkeässä asemassa korkeissa rakennuksissa, mikä korostuu etenkin silloin, kun töitä siirrytään tekemään ylimpiin kerroksiin. Lisäksi linjasaneeraustöissä on tärkeää ottaa koko remontin ajan huomioon sekä talon asukkaat että viereiset asuinkiinteistöt. Koska projektissa on nopea aikataulu, työn tarkka suunnittelu ja toteuttaminen ovat tärkeitä aikataulussa pysymisen kannalta. Kohteessa on asuinhuoneistojen lisäksi kolme liiketilaa, jotka myös saneerataan remontin yhteydessä.  

Työt ovat alkaneet tammikuussa ja saneerauksen on määrä olla valmis marraskuussa 2024. ”Olemme tehneet yhteystyötä Bravidan kanssa ennenkin ja se on sujunut hyvin. Heidän asentajansa ovat ammattitaitoisia, eikä heidän kanssaan työskentelyssä ole ollut haasteita. Alku tälle linjasaneeraukselle on ollut hyvä, ja kaikki aliurakoitsijat ovat pysyneet aikataulussa”, Leppäniemi kertoo projektista. 

Bravida on tehnyt sopimuksen työstä Albi Oy:n kanssa.  

Lisätiedot 

Janne Kauppinen  
Bravida Finland, yksikönjohtaja  

janne.kauppinen@bravida.fi
+358 50 344 2773