Bravida toteuttaa Helsingin Mellunkylässä sijaitsevien asuinkerrostalojen perusparannuksen IV-urakan

Heka Mellunkylä Kurkisuontie 2 on Helsingin kaupungin asunnot Oy:n vuonna 1983 valmistunut pienkerrostalokokonaisuus, joka käsittää kuusitoista pienkerrostaloa ja 104 asuntoa. Lisäksi kohteessa toimii päiväkoti. Nyt asuinkerrostalot peruskorjataan ja korjauksen yhteydessä asuntoihin tehdään kokonaan uudet ilmanvaihtojärjestelmät. Myös päiväkodin ilmanvaihto saneerataan hankkeen yhteydessä. Kaikkien kohteiden ilmanvaihtojärjestelmien urakoinnista vastaa Bravida.

Uutiset Helsinki Ilmanvaihto

”On hienoa päästä mukaan perusparannushankkeeseen, sillä koemme, että vanhoissa kiinteistöissä on merkittävä potentiaali niiden energiatehokkuuden ja sisäilman parantamisessa. Esimerkiksi tässä kohteessa sisäilmanlaatu tulee muuttumaan radikaalisti, sillä aiemmin huoneistoissa ei ole ollut varsinaista ilmanvaihtoa. Samalla myös kohteen energiatehokkuus paranee, sillä ilmanvaihtojärjestelmien avulla voidaan vähentää energiankulutusta”, Bravidan IV Asunnot-yksikön yksikönjohtaja Markus Nyman kertoo.

”Olemme toimineet jo pitkään uudisrakentamisen parissa, mutta meiltä löytyy osaamista myös saneerauskohteiden ilmanvaihdon modernisointiin. Olemme mielellämme mukana jo kohteiden suunnitteluvaiheessa, jolloin voimme auttaa varmistamaan parhaan mahdollisen ratkaisun niin loppuasiakkaiden, energiatehokkuuden kuin tilaajan kannalta”, Nyman sanoo.

Kohteen tilaajana on Helsingin kaupungin asunnot Oy ja urakoitsijana toimii Savon Julkisivurakennus Oy. Ilmanvaihdon osalta työt ovat jo käynnissä ja jatkuvat arviolta kesäkuuhun 2025 asti.

Lisätietoja:

Markus Nyman
IV Asunnot-yksikön yksikönjohtaja
markus.nyman@bravida.fi    
Puh: +358 40 455 1324