Schneider Electric - Kestävään kehitykseen keskittyvä pitkäaikainen kumppanuus

Yksittäisratkaisuista ja pienten tulipalojen sammuttelusta pitkän aikavälin ennaltaehkäisevään strategiseen työhön. Kun Schneider Electric etsi teknisen toimitilajohtamisen kumppania Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan, valinta kohdistui Bravidaan. – Tekninen asiantuntemus yhdistettynä paikalliseen tukeen tekee Bravidasta täydellisen kumppanin kiinteistöjemme hallintaan, toteaa Jens Ellevang, Schneider Electricin kiinteistö- ja toimitilapalveluista sekä kiinteistöistä vastaava johtaja.

Uutiset Sähköautojen lataus

Teksti: Emily Mankert Kuvat: Johan Artursson

Schneider Electricillä oli toimistoja, tehtaita ja tuotantotiloja useissa sijainneissa eri puolilla Skandinaviaa, joten sillä oli runsaasti toimittajia ja ratkaisuja kiinteistöjen tehokkaan toiminnan varmistamiseksi. Joissain sijainneissa yksi toimittaja tarjosi sekä ”pehmeää”kiinteistönhoitoa eli vastaanotto-, siivous-, viherkasvi- ja catering-palvelujen kaltaisia palveluelementtejä että teknisesti vaativampaa ”kovaa” kiinteistönhoitoa, johon sisältyy esimerkiksi kiinteistöjen tekninen huolto ja ylläpito.

Arvokasta asiantuntemusta

Jens Ellevangille päätös käyttää kahta eri toimittajaa pehmeille ja koville elementeille on ollut menestys.

– Sellaisia yrityksiä on suhteellisen vähän, jotka ovat asiantuntijoita sekä lounaan ja virvokkeiden tarjoilussa että ilmanvaihdon ja katon uusimisen kaltaisten teknisten asioiden hoitamisessa. Meille olikin itsestään selvää valita yhteistyökumppaniksemme yritys, joka on teknisten elementtien asiantuntija. Kun Bravida on strateginen kumppanimme, voin olla varma, että työhön ja ennaltaehkäisyyn suhtaudutaan pitkäjänteisesti sen sijaan, että korjauksia tehdään vain silloin kuin jokin menee rikki.

Miten kumppanuus toimii käytännön tasolla?

– Teemme yhteistyötä useilla tasoilla: sekä yleisellä strategisella tasolla, jolla näemme, miten voimme parantaa kumppanuuttamme, että paikallisesti eri toimipisteissä. Meillä on kaikille suurille tiloille Bravidan laatima ennakoivan kunnossapidon suunnitelma, jotta Schneider-tiimimme tietää tarkalleen, millaista seurantaa tarvitaan. Suunnitelma sisältää sekä lakisääteiset asiat, kuten palohälyttimien ja hissien tarkastukset, että ennaltaehkäisevät tarkastukset, kuten kattojen ja viemäriputkien tarkastukset ja huollon.

Kumppanuus tarjoaa lukuisia etuja

Kun toimittaja auttaa kiinteistön teknisessä huollossa ja ylläpidossa älykkäällä, organisoidulla ja strategisella tavalla, tarjoaa se useita etuja: turvallisuutta, ennustettavuutta ja kustannustehokkuutta. Toinen etu on se, että Schneider Electricillä on nyt kattava käsitys siitä, mitä kiinteistöjen teknisen puolen suhteen on tehtävä, jotta yrityksen pitkän aikavälin hiilineutraaliustavoite saavutetaan vuoteen 2030 mennessä.

– Olemme muuttaneet täysin lähestymistapaamme kiinteistöjemme hallintaan. Kun Bravida on kumppanimme, päivittäinen ylläpitotyömme ja kestävän kehityksen tavoitteidemme saavuttaminen on paljon helpompaa. Olemme esimerkiksi matkalla kohti täyssähköistä ajoneuvokantaa, ja Bravida auttaa meitä pyrkimyksissämme latausasemien asennusosaamisellaan. Pitkällä tähtäimellä aiomme asentaa myös aurinkopaneeleita kiinteistöihimme, joka sekin on helpompaa Bravidan avustuksella.

Strateginen kestävän kehityksen näkökulmasta

Jens Ellevang kertoo, että viime vuodet ovat osoittaneet, kuinka tärkeää tilojen ja kiinteistöjen hallinta on esimerkiksi pandemian ja energiakriisin vaikutusten torjunnassa. Muuttuvaan maailmaan pystyy sopeutumaan nopeammin, kun tekniset asiat ovat hallussa. On varmistettava, että kiinteistöt ovat teknisesti huippukunnossa ja että tilojen kokonaishallinta on asiantuntevissa käsissä.


– Lämmityksen vähentäminen sekä valaistuksen ja ilmanvaihdon säätäminen yrityksen todellisia tarpeita vastaavaksi on ollut välttämätöntä kestävän kehityksen näkökulmasta, mutta myös puhtaasti taloudellisesta näkökulmasta energian hintojen noustessa. Kiinteistöportfoliomme digitalisointi on ehdottoman välttämätöntä, jotta voimme optimoida toimintaamme ja ottaa käyttöön ennaltaehkäisevän työskentelytavan.

Lue lisää Teknisestä Facility Management-tarjonnastamme tästä