Vuoden Putkiremontti -kilpailun voitto Bravidalle toisen kerran peräkkäin

Voitokas putkiremontti toteutettiin helsinkiläiseen As Oy Untuvaisentie 2:een. Bravida Finland Oy toimi hankkeen kokonaisurakoitsijana.

Uutiset

Bravida Finland Oy:n linjasaneeraushanke As Oy Untuvaisentie 2 on voittanut Vuoden putkiremontti 2018 -kilpailun. Perinteisellä linjasaneerausmenetelmällä toteutetussa remontissa uusittiin koko talotekniikka ja kaikki märkätilat. Lisäksi ullakkokerrokseen rakennettiin uusi oleskelutila kattoterasseineen ja yhtiön yleisiä tiloja kunnostettiin laajasti. Palkittu remontti oli osa kolmen eri taloyhtiön ryhmäkorjaushanketta, jossa oli viisi erillistä taloa ja 200 huoneistoa.

As Oy Untuvaisentie 2:n remontti erottui kilpailussa muun muassa kustannustehokkuudellaan, toimivalla yhteistyömallillaan ja ammattitaitoisella johtamisellaan. Esimerkiksi hankkeen hinta alitti budjetoidun hinnan yli kymmenellä prosentilla ja oli vertailukelpoisten putkiremonttien hintahaarukan alalaidassa.

Poikkeuksellisen hankkeesta teki uusi urakkamuoto, Swecon kumppanuusmalli, kertoo Bravida Finlandin linjasaneerausyksikön johtaja Juha Silovaara.

– Osallistuimme urakkaan jo suunnitteluvaiheessa, jolloin taloyhtiöt saivat linjasaneerausosaamisemme käyttöön heti alussa. Eri vaihtoehdoista ei tarvinnut laatia erillisiä suunnitelmia, ja suunnitteluun saatiin tehokkuutta ja nopeutta. Kun koko hanke oli alusta alkaen yhteinen, myös perinteinen urakoitsija–tilajaa-asetelma muuttui yhteiseksi, kaikkien edun mukaiseksi projektiksi. Se näkyi selvästi kohteen kokonaiskustannuksissa.

Vuoden putkiremontti 2018 -kilpailun voittaja julkistettiin korjausrakentamisen ammattilaistapahtumassa tammikuun lopussa Helsingissä. Kilpailun järjestävät Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry, Suomen LVI-liitto SuLVI ry, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry, Rakennusteollisuus RT ry ja Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry. Kilpailun avulla halutaan nostaa esiin onnistuneita putkiremonttihankkeita ja -toteutuksia, joissa on onnistuttu kehittämään toimintatapoja ja menetelmiä asiakaskeskeisten ja kustannustehokkaiden putkiremonttien tekemiseksi.

Vuosi sitten kilpailun voitti Bravidan linjasaneerausyksikön toteuttama As Oy Keinutie 7:n ja As Oy Keinutie 9:n ryhmäkorjaushanke, jossa oli 216 asuntoa.

Vuoden putkiremontti 2018

Tilaaja: Asunto Oy Untuvaisentie 2
Hallituksen puheenjohtaja: Jaakko Olli
Isännöitsijä: Aki-Pekka Hietanen, Roihuvuoren Lämpö Oy
Urakoitsija: Bravida Finland Oy, Juha Silovaara
Pääsuunnittelija: Jussi Jaakola, Sweco Taloyhtiöpalvelut
Projektijohtaja: Kaisu Lindqvist, Sweco Asiantuntijapalvelut Oy
Asukasvastuuhenkilö: Janika Lehtinen, Bravida Finland Oy

Lisätietoja:

Juha Silovaara, linjasaneerausyksikön johtaja, Bravida Finland Oy, p. 0400 801 272