Bravida Finlandin tulos harppasi alkuvuonna

Talotekniikan yhtiö Bravida onnistui tammi-maaliskuussa miltei kymmenkertaistamaan tuloksensa viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Ensimmäisellä vuosineljänneksellä Bravida Finlandin liikevoitto (EBITA) oli 981 000 euroa, kun vuotta aiemmin voittoa kertyi 117 000 euroa. Vastaavasti yhtiön liikevaihto kasvoi 24,4 prosenttia 37,9 miljoonaan euroon.

Uutiset

”Onnistuimme alkuvuonna, vaikka korona häiritsee edelleen jonkin verran liiketoimintaa. Olemme Suomessa parantaneet järjestelmällisesti toimintaamme Bravidan strategian mukaisesti. Henkilöstön osaaminen on kasvanut ja riskienhallinnassa on onnistuttu, mikä on nostanut kokonaistuottavuutta”, Bravida Finlandin toimitusjohtaja Marko Holopainen erittelee onnistumisen syitä.

Bravida Finlandin uudet tilaukset ja tilauskanta laskivat viime vuodesta. Osa ensimmäisen vuosineljänneksen tilauksista siirtyi seuraavalle neljännekselle. Alkuvuoden vahva tulos ennakoi hyvää kehitystä koko vuodelle.

”Koronan vuoksi tavaran saatavuudessa on ollut ajoittain ongelmia ja hinnat ovat nousseet, mutta huolto- ja urakointipalvelujen kysyntä kasvanee, kun pandemian aikana siirrettyjä töitä paikataan”, Holopainen sanoo.

Latausverkostosta uusi aluevaltaus

Osana kestävän kehityksen strategiaa Bravida on kehittänyt uuden Bravida Charge -ratkaisun sähköautojen latausverkoston kasvavaan kysyntään. Lataamiseen ja maksamiseen liittyvä ratkaisu tekee fossiilittoman vaihtoehdon valitsemisesta aiempaa helpompaa.

”Ruotsissa palvelu on saanut hyvän vastaanoton ja pilotointi alkaa nyt Suomessa. Latausverkoston puute on selkeä hidaste sähköautojen yleistymiselle. Olemme yhtiön autohankinnoissa huomanneet, että latauspisteen löytäminen täyssähköautolle kesken työpäivän on hidasta ja hankalaa. Haluamme tehdä oman osamme pullonkaulan poistamisessa”, toimitusjohtaja Marko Holopainen kertoo.

Bravidan tavoitteena on vähentää sekä asiakkaiden että omaa ilmastojalanjälkeä. Bravida itse aikoo leikata kuljetuskalustonsa päästöjä 30 prosenttia vuoteen 2025 mennessä.

”Ruotsi ja Norja ovat liikenteen sähköistymisessä selvästi Suomea edellä. Bravida Charge varmasti kiinnostaa asiakkaitamme, kun ryhdymme kaupallistamaan palvelua kesälomien jälkeen”, Holopainen uskoo. Bravida-konsernin liikevaihto oli tammi-maaliskuussa 517 miljoonaa euroa ja liikevoitto 5,1 prosenttia. Konsernin uudet tilaukset ja tilauskanta vahvistuivat vuoden takaisesta.

Lue konsernin kvartaaliraportti täältä: https://www.bravida.fi/lehdisto/uutiset/2021/kvartaaliraportti-tammimaaliskuu-2021/

 

Lisätietoja:
Marko Holopainen
toimitusjohtaja, Bravida Finland Oy
p. 0400 458 158
marko.holopainen@bravida.fi