Bravidan liikevoitto kaksinkertaistui viime vuonna – yrityskaupat vauhdittavat kannattavaa kasvua Suomessa

Ruotsalainen talotekniikan konserni Bravida jatkaa kasvuaan Suomessa. Bravida Finlandin liikevaihto vuonna 2020 nousi 132,6 miljoonaan euroon, jossa kasvua on 18,9 prosenttia edellisvuodesta. Ahkerasti yritysostoja tehnyt yhtiö on kasvun ohella kohentanut kannattavuuttaan. Liikevoitto (EBITA) yli kaksinkertaistui 5,3 miljoonaan euroon, joka vastaa 4,0 prosentin liikevoittotasoa.

Uutiset

Bravida Finlandin toimitusjohtaja Marko Holopainen kiittää henkilöstöä tuloksellisesti hyvästä vuodesta.

”Koronasta huolimatta vuosi oli positiivinen. Henkilöstö joutui venymään etenkin keväällä, mutta kaikki jaksoivat ja sopeutuivat vaikeassa tilanteessa hyvin. Yritysostoja jatkettiin, mutta kasvusta suurin osa tuli kuitenkin orgaanisesti”, Holopainen antaa tunnustusta lähes 700 työntekijää käsittävälle Bravida Finlandin henkilöstölle.

Bravida on tehnyt Suomessa kaikkiaan kahdeksan yrityskauppaa. Tuorein ostos Pohjanmaalta on putkistoprojekteihin ja -huoltoihin keskittyvä SKM Service Oy, jonka liikevaihto on 13 miljoonaa euroa. Yhtiön tavoitteena on jatkaa yritysostoja, kunhan kohde sopii Bravidan strategiaan ja toimii kannattavasti. Erityisenä kiinnostuksen kohteena on huoltoliiketoiminta.

”Meillä on vahva rutiini ja kulttuuri yrityskauppojen tekemiseen ja toimintojen yhdistämiseen. Konserni on tehnyt paljon kauppoja ja meillä on käytännössä koetellut mallit. Emme hae kasvua, joka ei ole kannattavaa”, Marko Holopainen selittää yritysostojen onnistumista.

Viime vuonna Bravida Finland sai tilauksia 147,8 miljoonan euron arvosta ja tilauskanta on 83,9 miljoonaa euroa. Holopaisen mukaan tilauskanta antaa vakaan lähdön kuluvalle vuodelle ja uusien projektien tilanne vaikuttaa hyvältä, vaikka korona voikin aiheuttaa ongelmia. Yhtenä teemana yhtiössä on kestävän kehityksen toimenpiteiden jatkaminen.

”Ajoneuvopuolella olemme siirtymässä fossiilittomiin polttoaineiseen ja tehostamme jätteiden kierrätystä. Hallintopuolella eettiset asiat, työturvallisuus ja tasavertaisuus ovat tärkeitä.”

Koko Bravida-konserni teki viime tilikaudella runsaan kahden miljardin euron liikevaihdolla 6,4 prosentin liikevoiton.

Lue konsernin kvartaaliraportti täältä

Lisätietoja:

Marko Holopainen
toimitusjohtaja, Bravida Finland Oy
p. 0400 458 158
marko.holopainen@bravida.fi