Bravida vahvistaa automaatiopalveluitaan – Teemu Varis aloittaa yksikön päällikkönä. ”Automaatio tuo paljon mahdollisuuksia kiinteistökannan kehittämiseen”

Bravida vahvistaa automaatiopalveluitaan Keski-Suomessa, kun Bravidan uusi yksikön päällikkö Teemu Varis aloitti toimessaan lokakuussa. Hänen mukaansa kiinteistökannassa on runsaasti mahdollisuuksia automaatiolle ja samalla ehkäisevän huollon kasvattamisella voidaan parantaa automaation sekä kiinteistön pitkäikäisyyttä.

Uutiset

Lehdistötiedote 
1.11.2023

Varis aikoo edistää Bravidalla automaation kehitystä erityisesti Jyväskylän alueella. ”On tärkeää, että pystymme kasvattamaan Bravidan automaatio-osaamista nyt myös Keski-Suomessa. Se luo meille uusia mahdollisuuksia kehittyä,” Teemu Varis kuvailee.

Varis uskoo automaation kehityksen tarjoavan alalla paljon mahdollisuuksia. ”Maailmantilanteesta huolimatta uusia hankkeita suunnitellaan tasaiseen tahtiin. Esimerkiksi Jyväskylän kiinteistökanta kaipaa automaatiota ja täällä löytyy paljon saneerattavaa ja uusien rakennusten onnistunutta suunnittelua. Tämä mahdollistaa koko kannassa energiansäästöä kulujen säästämisen lisäksi.”

”Samalla energiakriisi toi paljon keskustelua kulujen säästämisestä sekä ilmastonmuutoskysymyksistä.” Variksen mukaan kiinteistökannassa on paljon rakennuksia, jossa halutaan tehdä säästöjä pienilläkin säädöillä, mikä mahdollistaa automaatiolle keinoja kehittää kiinteistökantaa.” Varis tulee Bravidalla keskittymään työssään sekä uusien automaatioratkaisuiden löytymiseen että kiinteistöjä ylläpitävän huollon toimintaan.

”Huoltoa ei kannata tehdä vain silloin kun on pakko, vaan ennakoimalla ja ylläpitämällä voidaan taklata aikaisin tulevia ongelmia, jotka saattavat tulla kiinteistölle kalliiksi. On toivottavaa, että kiinteistöt kehittyisivät tulevaisuudessa yhä enemmän tähän suuntaan. Ylläpitävä huolto on kustannustehokkaampaa kiinteistölle. Pilvivalvomoissa pystytään reagoimaan asioihin, jotka eivät käytännössä näy. Näin voidaan löytää kiinteistön piilevät ongelmat. Mitä enemmän automaatio saa talosta dataa ulos, sitä enemmän pystytään analysoimaan kiinteistöä. Kun pilvipalvelut ja automaatio kehittyvät, kiinteistö kehittyy.”

Bravidan automaatiotoiminta on viime vuosina kehittynyt sekä laajentunut. ”Bravidalla rakennusautomaatio on yksi kolmesta kasvusegmentistä, muut ovat tekninen FM ja energiatehokkuus. Tavoitteemme on olla muutamassa vuodessa Suomen ja pohjoismaiden suurimpien rakennusautomaatiotoimijoiden joukossa. Sen lisäksi haluamme olla palvelemassa asiakkaitamme koko kiinteistön elinkaaren ajan. Urakoimme, huollamme ja tuotamme palveluja kiinteistöihin useilla rakennusautomaatiomerkeillä. IOT-alustat, yleisvalvomo ja kehittämämme energiamakrot ovat vain osa nykypäivän uutuuksista, millä tuotamme arvoa uusiin ja vanhoihin kiinteistöihin”, yksikön johtaja Timo Meri kuvailee.

Lisätietoja

Teemu Varis
yksikön päällikkö

teemu.varis@bravida.fi
+358 40 661 0266

Timo Meri
yksikön johtaja

timo.meri@bravida.fi
+358 44 410 3636