Pohjoismainen työturvallisuusviikko

Bravidalla on selkeä työympäristöön liittyvä nollavisio – pyrimme siihen, ettei yksikään Bravidan työntekijä sairastu fyysisesti tai psyykkisesti työnsä takia. Bravida järjestää vuosittain turvalliseen työkulttuuriin keskittyvän työsuojeluviikon kaikissa Pohjoismaissa.

Työympäristö ja turvallisuus ovat ratkaisevan tärkeitä liiketoiminnallemme – joka päivä, ympäri vuoden. Keskitymme näihin kysymyksiin erityisesti yhden viikon ajan joka vuosi. Bravidan työsuojeluviikko järjestetään tänä vuonna 7.–11.9.

kypärä.jpg

Työympäristöviikkoon osallistuvat kaikki työntekijät, ja sen aikana järjestämme työterveyteen ja ‑turvallisuuteen liittyviä toimintoja ja keskusteluja. Näin voimme lisätä tietoa, jota voimme hyödyntää vuoden ympäri.

– Kaikki Bravidan työntekijät vastaavat yhteisesti turvallisen ja viihtyisän työpaikan edistämisestä. Siksi on tärkeää, että kaikki osallistuvat – asentajat, esimiehet ja muut työntekijät. Työsuojeluviikko on hyvä tilaisuus tutustua tarkemmin juuri työsuojelukysymyksiin, ja kyseessä on yksi tärkeimmistä osa-alueista, joiden kanssa on tehtävä töitä päivittäin vuoden ympäri, sanoo Bravida Ruotsin työsuojelujohtaja Anna Bergström.

Vuoden 2020 teema: riskien havainnointi

Jatkamme viimevuotisesta riskiarviointiteemasta, ja keskitymme tänä vuonna riskien havaitsemiseen.

Bravidan tavoitteena on, ettei työpaikoilla sattuisi lainkaan tapaturmia. Vuoden 2020 tavoitteenamme on puolittaa tapaturmataajuus alle 5,5 prosenttiin. 

Turvallisuutta koskevia tavoitteitamme ei saavuteta vain säännöillä, rutiineilla ja vaatimuksilla. Seuraava askel onkin pyrkiä luomaan sellaista kulttuuria, jossa huolehdimme toisistamme. Teemme niin, kun uskallamme puuttua tilanteeseen, jos näemme jonkun työskentelevän turvattomasti.

Kiinnitämme työympäristöviikolla erityistä huomiota näihin kysymyksiin. Tämän vuoden työympäristöviikon pääteemana on riskien havainnointi. Mitä riskien havainnointi tarkoittaa, miksi se on niin tärkeää ja miten riskistä ilmoitetaan työpaikalla? Sinun on aina toimittava, jos huomaat jonkin riskin – riippumatta siitä, koskeeko se sinua vai jotakuta kollegaasi. Työturvallisuutemme on hoitamattomien turvallisuushavaintojen summa.

Yhteistyöllä turvallisempi toimiala

Vuosittaiseen työsuojeluviikkoomme osallistuu asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Uskomme, että meillä on paljon opittavaa toisiltamme. Jakamalla toisillemme osaamistamme voimme toivottavasti luoda paremman ja turvallisemman toimialan kaikille.

Vaaratilanteiden ja työtapaturmien määrän vähentämiseksi me luomme kulttuurin, jossa huolehdimme toisistamme. Sen teemme uskaltamalla puuttua tilanteisiin, joissa havaitsemme jonkun toimivan ohjeiden vastaisesti. Työsuojelun teemaviikon aikana panostamme erityisesti näihin asioihin.