Bravida Finlandilla on laaja kokemus kouluhankkeissa

Kouluhankkeet ovat usein suuria ja niillä on sekä kaupungeille että sen asukkaille suuri merkitys. Bravida on toteuttanut ympäri Suomea useita kouluhankkeita ja laajan tarjontamme ansiosta pystymme toteuttamaan rakennusten koko talotekniikan. Listasimme alle joitakin esimerkkejä kouluprojekteistamme, joita olemme olleet mukana toteuttamassa tänä vuonna!

Uutiset

Energiatehokkaat koulut vähentävät kustannuksia ja säästävät ympäristöä

Bravida Finland on kokenut kumppani kouluhankkeissa. Olemme toteuttaneet suuriakin kouluhankkeita eri puolilla Suomea ja tuoneet energiatehokkaita ratkaisuja rakennuksiin. Esimerkiksi Matinkylän lukioon toteutimme energiatehokkaan ilmanvaihdon, jolla mahdollisestaan puhtaan sisäilman lisäksi pienempi hiilijalanjälki ja suuremmat kulusäästöt.

Aina kun Bravida teki ilmanvaihtorunkokanavan asennuksia, rakensi konehuoneita tai teki muita ilmanvaihtoon liittyviä töitä, kyseinen alue muovitettiin ja suljettiin muilta töiltä. Vasta kun ilmanvaihtokanavat oli saatu suljettua, pääsivät muut tiloihin töihin.

Tämän avulla työskentelyalue pysyi mahdollisimman puhtaana, sillä kohteen puhtausluokka on P1. Rakennushankkeen puhtausluokituksella tavoitellaan sitä, että kiinteistön tilat olisivat luovutusvaiheessa mahdollisimman puhtaat.

Lue lisää Matinkylän lukion projektista: https://www.bravida.fi/lehdisto/uutiset/2023/bravida-finland-toteuttaa-energiatehokkaan-matinkylan-lukion-ilmanvaihdon-bravidalta-saa-sita-mita-tilaa/

 

Hyvällä yhteistyöllä saadaan haastavammatkin kohteet valmiiksi

Myös haastavammat kohteet ovat meille tuttuja. Vastasimme historiallisesti merkittävän Lohjan Yhteislyseon lukion LVI-urakoinnista ja automaatiosta. Koulun on suunnitellut Aarne Ervi, joka oli yksi sotien jälkeisen ajan merkittävimmistä suomalaisista arkkitehdeistä.

Vaikka saneerauskohteissa eteen tulee usein erilaisia yllätyksiä, hyvällä yhteistyöllä Bravida on taklannut haasteita kumppaniensa ja asiakkaan kanssa urakassa, jonka on määrä valmistua loppuvuodesta 2023.

Lue lisää Lohjan lukion historiallisesti merkittävästä urakasta: https://www.bravida.fi/lehdisto/uutiset/2023/bravida-vastaa-historiallisesti-merkittavan-lohjan-yhteislyseon-lukion-lvi-urakoinnista-ja-automaatiosta/

 

Bravida luotettavana kumppanina myös suurissa kouluhankkeissa

Koulu-urakat ovat usein myös suuria. Bravida vastaa Piispanmäen monitoimitalon sähköjen ja AV-tekniikan toteutuksesta ja urakka on Kokkolan historian suurin kouluhanke.

”Kyseessä on sähkö- ja AV-tekniikan osalta melko normaali koulukohde, joita olemme tehneet ennenkin. Isoin haaste projektissa on sen suuruus. Työvaiheiden, työntekijöiden, hankintojen ja muiden resurssien suunnittelu vaatii runsaasti aikaa. Haastetta riittää, mutta fiilis on hyvä ja olen varma, että onnistumme”, sanoo Bravidan Pohjanmaan kehityspäällikkö Jens Björkskog.

Samalla kouluhankkeissa on usein tiukka aikataulu, joka vaatii osaavaa projektin suunnittelua myös talotekniikan osalta. Lue lisää, millaisella kokemuksella Bravida tarttuu suuriinkin projekteihin: https://www.bravida.fi/lehdisto/uutiset/2023/bravidan-finland-oyn-pietarsaaren-ja-kokkolan-yksikko-voitti-historiansa-suurimman-urakan--toteuttaa-piispanmaen-monitoimitalon-sahko--ja-av-tekniikan/

 

Yliopistoille uusia tiloja

Bravida on ollut aktiivisesti mukana myös useissa yliopistohankkeissa. Esimerkiksi Vaasan yliopistossa Bravida vastasi rakennuksen LV-, IV-, sähkö- ja sprinkleritöiden urakoinnista. Otakaareen Bravida taas toteuttaa rakennusautomaatiojärjestelmän Aalto-yliopiston uusiin rakennuksiin. Urakka sisältää kahden kampuksen ytimeen rakenteilla olevan kiinteistön rakennusautomaatiojärjestelmän toteuttamisen ja kytkemisen Aalto-yliopiston keskusvalvomoon.

Ensimmäisenä syksyllä kiinteistöistä valmistuu Otakaari 2B. Siellä on opetus-, tutkimus-, laboratorio- ja toimistotilaa Aalto-yliopiston Perustieteiden korkeakoululle ja Sähkötekniikan korkeakoululle.

“Otakaari 2B:n laboratoriotiloissa on myös rakennusautomaatiolle erityisen kovat vaatimukset Esimerkiksi lämpötilan pitää olla täsmällisesti oikea, jotta myös mittalaitteet toimivat oikein”, sanoo Bravidan rakennusautomaatioyksikön johtaja Timo Meri.

Lue lisää yliopistohankkeista: https://www.bravida.fi/lehdisto/uutiset/2023/bravida-toteuttaa-rakennusautomaatiojarjestelman-aalto-yliopiston-uusiin-rakennuksiin/

https://www.bravida.fi/lehdisto/uutiset/2023/tritonia-kirjasto/

 

Haluatko kuulla lisää? Ollaan yhteydessä!